Web hosting οι καλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρίες , σύγκριση , τιμές

οι καλυτερες εταιρίες web hosting

Το να επιλέξεις ένα αξιόπιστο και το καλύτερο Web Hosting ( φιλοξενία ιστοσελίδας ) για το site σου είναι πολύ σημαντική απόφαση για το εαν θα έχεις περιπέτειες στο μέλλον ειδικά εάν πρόκειται για επαγγελματικά site ή eshop , για αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε λύσεις με αμφίβολα αποτελέσματα…

Δωρεάν web hosting είναι καλό για μικρά sites ή ακόμα και ένα δωρεάν eshop για πειραματισμούς. Εαν όμως θελετε κάτι όμως ποιο επαγγελματικό η σοβαρό θα πρέπει να βρείτε ενα καλό web hosting για να φιλοξενήσετε την ιστοσελίδα σας.

 

Web Hosting 7 σημεία που πρέπει να προσέξουμε πριν επιλέξουμε…

1. Υποστήριξή
Το Α και το Ω είναι να έχουμε άμεση και ουσιαστική υποστήριξή σε κάθε πρόβλημα που θα συναντήσουμε οπότε θέλουμε 24/7 και όχι να περιμένουμε 5 ώρες εως ότου βρούμε κάποιο υπεύθυνο πολύ βασικό!

 

2. Bandwidth
Το bandwidth είναι πολύ σημαντικό και αφορά πόσο όγκο δεδομένων μπορούν να κατεβάσουν ανα μήνα οι επισκέπτες σας δηλαδή όσο ποιο βαριά είναι η σελίδα σας (φωτογραφίες , βίντεο κ.α) καταναλώνει περισσότερο bandwidth επίσης όσοι ποιο πολλοί είναι οι επισκέπτες σας θα χρειαστεί παραπάνω bandwidth οπότε για ένα απλό site με μικρή ή μέτρια επισκεψιμοτητα ίσως να θέλει 10giga τον μήνα. Εαν ξεπεράσετε το bandwidth (ανα μήνα) που έχετε αγοράσει τότε η θα πληρώσετε έξτρα η θα πέσει εως ότου μπει ο νέος μήνας και ανανεωθεί το bandwidth. Πλέον οι περισσότερες εταιρίες προσφέρουν απεριόριστο bandwidth οπότε λογικά δεν θα έχετε πρόβλημα.

 

3. Λειτουργικό σύστημα server: Linux
Προτιμήστε server με λειτουργικό Linux και όχι κάτι άλλο (windows) για θέμα ταχύτητας αλλά και για θέμα ασφάλειας.

 

4. Control Panel: cPanel
Από εκεί γίνετε η διαχείριση του σερβερ προτιμήστε κάτι λειτουργικό και πρακτικό όπως το cPanel , υπάρχει και το Plesk αλλά είναι δύσκολο στην χρήση του.

 

5. Shared ή Dedicated Web Hosting; Ανάλογα με τις ανάγκες σας

Shared web hosting σημαίνει πως σε έναν server υπάρχουν πολλά πακέτα hosting (sites) μαζί. Το δικό σας site και άλλα π.χ 100
δηλαδή μοιράζεστε τον σέρβερ μαζί με άλλα sites. Eίναι η ποιο οικονομική λύση για μικρά η μέτρια sites (βάση επισκεπτών και απαιτητικων εφαρμογών που θα έχουν).

VPS ( Virtual Private Server ) Ο VPS είναι ένας μικρός εικονικός server και παρέχει περισσότερη ισχύ και έλεγχο από το κοινόχρηστο Shared hosting (και λιγότερο από έναν dedicated server). Είναι η μέση λύση λίγο ποιο ακριβή από το Shared hosting, αλλά πιο οικονομικό από τους dedicated servers, ενώ παρέχει πολλά από τα ίδια οφέλη. Το VPS hosting είναι κατάλληλο για αυτούς που θέλουνε μεγαλύτερη ευελιξία (πχ να έχουν root access), περισσότερες απαιτήσεις σε σύγκριση με ένα shared hosting (πχ πιο σταθερές και καλύτερες ταχύτητες) και είναι μια πιο οικονομική λύση σε σχέση με τον dedicated server.

Dedicated σημαίνει πως έχετε όλο τον server , ευελιξία , σταθερές και καλύτερες ταχύτητες και την υπολογιστική του δύναμη για το site σας ή για τα sites σας.

Cloud Hosting σημαίνει ότι είναι οι πολλοί servers συνδεδεμένοι αναμεταξύ τους και στο σύνολο λειτουργούν σαν ένας.
Ένα παράδειγμα σχετικά με τους cloud servers είναι το εξής: έστω μία εταιρεία Web hosting εχει 3 servers, τον 1,2,3
Τους συνδέει όλους μαζί, και ουσιαστικά παράγει έναν server, τον 123.
Έτσι, οι πελάτες που βρίσκονται στον 123, μοιράζονται όλους τους πόρους που είναι στην ουσία 3πλάσιοι σε σχέση με τον καθένα ξεχωριστά.Αντίστοιχα, το πλεονέκτημα είναι πως αν ο ένας από τους τρεις βγει εκτός, τότε οι άλλοι δύο εξακολουθούν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν όλους τους πελάτες, χωρίς downtime.

Για αρχάριους και μεσαίους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων είναι αρκετό το Shared hosting ή το VPS, το Dedicated hosting είναι για πολύ βαριά χρήση δηλαδή sites με παρα πολλές επισκέψεις ή πολύ απαιτητικές εφαρμογές , επίσης το dedicated hosting κοστίζει ακριβά (από 90€ τον μήνα και πάνω). Οπότε προτιμήστε shared hosting και αναβαθμίζεται εαν θέλετε στο μέλλον.

 

6. Uptime: Οχι κάτι λιγότερο από 99,5%
Το uptime guarantee είναι ζωτικής σημασίας για το site σας. Ψάξτε για web hosting providers που προσφέρουν uptime guarantee από 99,5% και πάνω. Το 99,5%, σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος provider εγγυάται ότι το site σας θα λειτουργεί πάντα, κατά 99,5%.

 

7. Κόστος / Εγγύηση επιστροφής χρημάτων
Στη περίπτωση του web hosting , δεν ισχύει το «ότι πληρώνεις παίρνεις». Για την ίδια τιμή μπορεί να επιλέξετε μία εξαιρετική εταιρία hosting ή μία όχι τόσο καλή έως μέτρια. Οπότε καλό θα ήταν να επιλέξετε μια πολύ αξιόπιστη web hosting εταιρεία!

Αρκετές εταιρίες web hosting σας παρέχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων εαν δεν μείνετε ικανοποιημένοι προτιμήστε αυτές.

 

 

 

webhosting-oi-kaliteres-kai-poio-axiopistes

Σύγκριση Web Hosting οι καλύτερες εταιρίες


Επειδή δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με πολλά συγκριτικά θα αναφέρουμε μόνο τις 4 καλύτερες web hosting εταιρίες βάση αξιοπιστίας και εμπειρίας από δική μας χρήση.

*Τα πακέτα και οι τιμές web hosting που συγκρίναμε είναι τα βασικά πακέτα σε Shared Hosting, φυσικά υπάρχουν και ποιο αναβαθμισμένα στην κάθε εταιρία , τα οποία μπορείτε να τα αγοράσετε ανα πάσα ώρα και να αναβαθμίσετε το αρχικό σας πακέτο όποτε το επιθυμείτε και όχι μόνο από την αρχή.

Εαν είστε επισκέπτης από κινητό σύρετε τον πίνακα προς τα δεξιά

Bandwidth Απεριόριστα Απεριόριστα
Disc Space GB Απεριόριστα Απεριόριστα
Email Accounts Απεριόριστα Απεριόριστα
Όριο sites 2 1
Control cPanel cPanel
Δωρεάν domain -
Δωρεάν μεταφορά
Server
Δωρεάν SSD
Drives
-
Υποστήριξη
24/7
Εγγύηση 99,9%
Uptime
Δωρεάν backup Ναι
Ημερήσιο
Ναι
Εβδομαδιαίο
Εγγύηση
επιστροφής
χρημάτων
90 ημέρες! 45 ημέρες

Shared Hosting
Βασικό πακέτο
Μήνας 2,95$
Ετήσιο 35,4$
Μήνας 3,95$
Ετήσιο 47,4$
Κορυφαίο Web Hosting!
Ολοκληρωμένα πακέτα
με τιμή value for money
Αναλυτική παρουσίαση

Αξιόπιστο webhosting
Δεν μας άρεσε το
εβδομαδιαίο backup
Αναλυτική παρουσίαση

*Τα πακέτα και οι τιμές web hosting που συγκρίναμε είναι τα βασικά πακέτα σε Shared Hosting, φυσικά υπάρχουν και ποιο αναβαθμισμένα στην κάθε εταιρία , τα οποία μπορείτε να τα αγοράσετε ανα πάσα ώρα και να αναβαθμίσετε το αρχικό σας πακέτο όποτε το επιθυμείτε και όχι μόνο από την αρχή.

 


The Winner is…
Όλες οι παραπάνω εταιρείες που προτείνουμε είναι αρκετά καλές η inMotion είναι πολύ αξιόπιστη επιλογή και φθηνή άλλες καλές επιλογές είναι η Hostgator. Εαν επιμένετε ελληνικά καλή εταιρεία web hosting είναι η TopHost

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την inMotion η εταιρία είναι από τις μεγαλύτερες Αμερικάνικες εταιρίες web hosting πολύ αξιόπιστη , προφέρει τις περισσότερες δυνατότητες στο βασικό της πακέτο όταν άλλες σας τα χρεώνουν έξτρα.

Ε
πειδή η επιλογή ενός καλού web hosting δεν είναι εύκολη υπόθεση και για να μην μπείτε σε περιπέτειες με τεχνικά προβλήματα και κατεβασμένα sites… σας προτείνουμε κάτι που έχουμε δοκιμάσει πάνω από 5 χρόνια αφου πρώτα έχουμε περάσει από αρκετές εταιρίες

 

 

Welcome to Our Review Site!
Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We tested and reviewed the web hosting sites ranked here. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.