9 απ’τις φωτο της χρονιάς είναι Ελληνικές

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρακτορείο Reuters συγκέντρωσε τις πιο ισχυρές φωτογραφίες της χρονιάς. Φωτογραφίες που συγκλόνισαν. Ανάμεσα στις 95 φετινές φωτογραφίες είναι και εννέα που ανήκουν σε Έλληνες φωτογράφους.

Ο Γιάννης Μπεχράκης έχει τη μερίδα του… λέοντος, αφού επτά δικές του φωτογραφίες από την Ειδομένη, την Αθήνα, την Κω, τη Λέσβο και την Πάτρα, επιλέχθηκαν να είναι ανάμεσα στις ωραιότερες φωτογραφίες της χρονιάς που σε λιγότερο από ένα μήνα, μας εγκαταλείπει.

Μαζί με τον Γιάννη Μπεχράκη, στο… «πάνθεον» της χρονιάς για το Reuters και οι φωτογραφίες του Φώτη Πλέγκα και του Γιώργου Μουτάφη.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες των τριών Ελλήνων φωτογράφων και σε παρένθεση η αρίθμηση του Reuters.

Γιάννης Μπεχράκης
2. Ειδομένη, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου: Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, κοντά στο χωριό Ειδομένη. 2. Ειδομένη, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου: Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, κοντά στο χωριό Ειδομένη.
42. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Σύροι άνδρες σχηματίζουν "τείχος" ασφαλείας για γυναίκες πρόσφυγες μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο καταγραφής που είχε στηθεί στο στάδιο της Κω. 42. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Σύροι άνδρες σχηματίζουν «τείχος» ασφαλείας για γυναίκες πρόσφυγες μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο καταγραφής που είχε στηθεί στο στάδιο της Κω.
68. Λέσβος, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου Ένα δελφίνι πηδά μπροστά από μια σχεδία, πάνω στην οποία βρίσκονται Σύροι πρόσφυγες και περνούν από την Τουρκία στη Λέσβο. 68. Λέσβος, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου Ένα δελφίνι πηδά μπροστά από μια σχεδία, πάνω στην οποία βρίσκονται Σύροι πρόσφυγες και περνούν από την Τουρκία στη Λέσβο.
69. Ειδομένη, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς περπατά στη βροχή προς τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ κοντά στην Ειδομένη. 69. Ειδομένη, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς περπατά στη βροχή προς τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ κοντά στην Ειδομένη.
83. Αθήνα, Τρίτη 7 Ιουλίου Ένας συνταξιούχος στηρίζεται στην κεντρική πόρτα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας καθώς περιμένει να πάρει μέρος της σύνταξής του. 83. Αθήνα, Τρίτη 7 Ιουλίου Ένας συνταξιούχος στηρίζεται στην κεντρική πόρτα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας καθώς περιμένει να πάρει μέρος της σύνταξής του.
85. Πάτρα, Τετάρτη 6 Μαΐου Ένας Αφρικανός μετανάστης προσπαθεί να κρυφτεί σε ένα φορτηγό ου έχει σταματήσει σε φανάρι, λίγο πριν μπει στο πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας προς την Ιταλία. 85. Πάτρα, Τετάρτη 6 Μαΐου Ένας Αφρικανός μετανάστης προσπαθεί να κρυφτεί σε ένα φορτηγό ου έχει σταματήσει σε φανάρι, λίγο πριν μπει στο πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας προς την Ιταλία.
94. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Μια υπερφορτωμένη σχεδία με Σύρους πρόσφυγες πλέει στο Αιγαίο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα λίγο αφού η μηχανή της σταμάτησε. Προορισμός της, η Κως. 94. Κως, Τρίτη 11 Αυγούστου Μια υπερφορτωμένη σχεδία με Σύρους πρόσφυγες πλέει στο Αιγαίο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα λίγο αφού η μηχανή της σταμάτησε. Προορισμός της, η Κως.
Φώτης Πλέγκας
15. Λέσβος, Κυριακή 11 Οκτωβρίου Μια γυναίκα πρόσφυγας μεταφέρει το παιδί της λίγο μετά την άφιξή της σε βραχώδη παραλία της Λέσβου και αφού πέρασε στο Αιγαίο από τις τουρκικές ακτές15. Λέσβος, Κυριακή 11 Οκτωβρίου Μια γυναίκα πρόσφυγας μεταφέρει το παιδί της λίγο μετά την άφιξή της σε βραχώδη παραλία της Λέσβου και αφού πέρασε στο Αιγαίο από τις τουρκικές ακτές
Γιώργος Μουταφής
65. Λέσβος, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου Ένας πρόσφυγας ετοιμάζεται να δώσει ένα βρέφος σε εθελοντή διασώστη καθώς ένα μισοβυθισμένο καταμαράν που μετέφερε περίπου 150 πρόσφυγες, περισσότεροι εκ των οποίων Σύροι, έφτασε στο νησί από τα τουρκικά παράλια. 65. Λέσβος, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου Ένας πρόσφυγας ετοιμάζεται να δώσει ένα βρέφος σε εθελοντή διασώστη καθώς ένα μισοβυθισμένο καταμαράν που μετέφερε περίπου 150 πρόσφυγες, περισσότεροι εκ των οποίων Σύροι, έφτασε στο νησί από τα τουρκικά παράλια.
No votes yet.
Please wait...