Όταν δεν υπάρχει σεξ στη ζωή μας

Η ειδική σε θέματα sεξουαλικής υγείας, Δρ. Sari Cooper από τη Νέα Υόρκη λέει:

«Το sεξ αποτελεί καλή άσκηση γιατί ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς, με αποτέλεσμα να καίμε και θερμίδες. Το s εξ επίσης κατεβάζει την πίεση, καταπολεμά τους πονοκεφάλους και βοηθά να κατανικήσουμε την κατάθλιψη». Ταυτόχρονα, όπως υποστηρίζουν πολλές επιστημονικές έρευνες, οι συχνές ερωτικές επαφές οξυγονώνουν το αίμα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος, η καρδιά αλλά και τα νεφρά, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι κακό συμβαίνει λοιπόν στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σ εξ;

-Ορισμένοι άνθρωποι, όταν δεν έχουν κάνει σ εξ για πολύ καιρό μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που προκαλούνται από άγχος ενώ είναι και λιγότερο παραγωγικοί, αφού παρατηρείται μείωση συγκέντρωσης και λειτουργικότητας.

– Ακόμα, οι άνθρωποι που δεν κάνουν σ εξ δεν εκτονώνονται, αισθάνονται λιγότερο νέοι και ακμαίοι, ενώ και ψυχικά παρουσιάζουν συμπτώματα μαρασμού και λιγότερης ζωντάνιας.

– Επιπλέον, μεγάλα διαστήματα αποχής από το σ εξ, μειώνουν τη λίμπιντο και την επιθυμία ή την ανάγκη που νιώθουν οι άνθρωποι για ερwτική επαφή, η οποία όμως αποτελεί ζωτικής σημασίας ανθρώπινη λειτουργία.

Comments are closed.