Φάλαινα προσγειώθηκε πάνω στο κανό τους

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν δύο Βρετανοί τουρίστες όταν μία φάλαινα 40 τόνων προσγειώθηκε  στο καγιάκ τους.

Ο Τομ Μάστιλ και η Σάρλοτ Κίνλοχ έκαναν κωπηλασία στον Κόλπο του Μότντερεϊ στην Καλιφόρνια όταν μία φάλαινα αναδύθηκε ακριβώς δίπλα τους και με την βουτιά της τούς έσυρε κάτω από το νερό.

Όσοι έγιναν μάρτυρες του περιστατικού φοβήθηκαν για τα χειρότερα καθώς και οι δύο τουρίστες εξαφανίστηκαν από το οπτικό τους πεδίο, λίγο αργότερα όμως, όλως παραδόξως βγήκαν στην επιφάνεια χωρίς κανέναν τραυματισμό.

Το απίστευτο περιστατικό «συνέλαβε» με την κάμερά του ο επιβάτης μίας βάρκας με παρατηρητές φαλαινών και ήδη το βίντεο έχει γίνει viral.  Μιλώντας στην Telegraph όμως, η Σάρλοτ Κίνλοχ, δηλώνει ότι της είναι δύσκολο να παρακολουθήσει την στιγμή που παρολίγον να χάσει την ζωή της. Η ίδια έκανε το ταξίδι χωρίς τον άντρα της που επέλεξε να μην την ακολουθήσει.

Από την πλευρά του ο Τομ Μάστιλ που έχει συνηθίσει να έρχεται σε πολύ στενή επαφή με τα ζώα λόγω της δουλειάς του ως κινηματογραφιστής άγριας φύσης δηλώνει ότι ακόμα προσπαθεί να πιστέψει ότι είναι ζωντανός για να διηγηθεί αυτή την ιστορία. «Θυμάμαι να ανεβαίνω στην επιφάνεια και να αναρωτιέμαι “Πως δεν είμαι νεκρός;” Μάλλον έχω πολλά τραύματα αλλά είμαι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορώ να τα νιώσω”. Μετά είδα την Σάρλοτ και σκέφτηκα πως και δεν είναι και αυτή νεκρή».

Οι δύο Βρετανοί βρίσκονταν στην Καλιφόρνια με παρέα για διακοπές και είχαν ενημερωθεί ότι μία ασυνήθιστα μεγάλη ομάδα φαλαινών θα πέρναγε από ένα σημείο που ονομάζεται Μος Λάντινγκ για να συνεχίσει το ταξίδι της.

Comments are closed.