Το 2050, σεξ μόνο για διασκέδαση

Ο Carl Djerassi ήταν ο άνθρωπος που στα 28 του μόλις χρόνια εφηύρε το αντισυλληπτικό χάπι, μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του. Τώρα, η ολοένα και αυξανόμενη στροφή των ζευγαριών προς την τεχνητή γονιμοποίηση τον κάνει αρκετά απαισιόδοξο.

Ο Djerassi λέει πως μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα κάνουν σεξ μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους αφού δεν θα χρειάζεται πια η ερωτική πράξη για να αποκτήσουμε παιδιά. Ο 91χρονος σήμερα Αυστραλό-αμερικανός επιστήμονας προβλέπει μάλιστα πως η εφεύρεσή του σύντομα θα αχρηστευτεί αφού το σεξ δεν θα συνδέεται πια με την εγκυμοσύνη.

Λέει ακόμα πως αντί για σεξ, οι άντρες και οι γυναίκες του μέλλοντος θα «παγώνουν» από νεαρή ηλικία τα σπερματοζωάρια και τα ωάρια τους για αναπαραγωγή και στη θα προχωρούν σε στείρωση ώστε να κάνουν σεξ χωρίς φόβο. Όποια γυναίκα επιθυμεί παιδί θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να στραφεί στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Όπως είπε ο ίδιος στην Daily Telegraph, «η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που θα επιλέγουν στο μέλλον την εξωσωματική γονιμοποίηση θα είναι γόνιμες γυναίκες που θα έχουν καταψύξει τα αυγά τους σε νεότερη ηλικία» και προσέθεσε πως «σε σαράντα – πενήντα χρόνια από σήμερα το σεξ και η αναπαραγωγική διαδικασία θα είναι 100% διαχωρισμένα».

Ο Djerassi πιστεύει ότι οι επιστημονικές εξελίξεις στον κλάδο της γονιμοποίησης θα δημιουργήσουν μία νέα «γενιά του αύριο» που θα μπορεί να καθυστερεί με πλήρη ασφάλεια την αναπαραγωγή της ενώ θα εκλείψουν οριστικά οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και συνεπώς οι εκτρώσεις.

ΠΗΓΗ

Comments are closed.