Το σκάνερ που μετράει τις θερμίδες

Ένα από τα πιο καινοτόμα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην τεχνολογική έκθεση CES 2016, είναι το SCiO, ένα gadget το οποίο σκανάρει το φαγητό σου και σου δίνει πληροφορίες και για την διατροφική του αξία και τις θερμίδες που πρόκειται να καταναλώσεις.

Ο μοριακός αυτός σαρωτής έχει την υπογραφή της γαλλικής startup DietSensor και χρησιμοποιεί υπέρυθρο φασματοσκόπιο (αναλύει πως τα μόρια αλληλεπιδρούν με το φως) για να αναλύσει τη χημική σύνθεση των τροφίμων και ποτών. Μπορεί να αναλύσει τις ουσίες με βάση το πως αλληλεπιδρούν τα μόριά τους με το φως.

Παρόλο που αρχικά ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό σε όποιον ασχολείται με τη διατροφή και θέλει να προσέχει τις θερμίδες που καταναλώνει, στην πραγματικότητα ο αρχικός του σκοπός είναι να βοηθήσει άτομα με παθήσεις όπως διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το SCiO scanner μπορεί με τη βοήθεια του smartphone app, για παράδειγμα σε ένα κομμάτι τυρί να σου πει τις θερμίδες που έχει, την διατροφική αξία αλλά και να σου δώσει συμβουλές για την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσεις σε συγκεκριμένο διάστημα. Τα δεδομένα αυτά προστίθενται σε ένα γράφημα με την ημερήσια ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε.

Δημιουργοί του είναι οι Remy και Astrid Bonnasse, σκέφτηκαν την ιδέα το 2014 όταν η 9χρονη κόρη τους διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 και έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική με την κατανάλωση υδατανθράκων.

Το SCiO scanner είναι διαθέσιμο με τιμή 249 δολάρια, το app μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν αλλά έχει μηνιαία συνδρομή 10 δολαρίων.

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.