Τι μας κάνει η έντονη χρήση των social media

Όλοι έχουμε τη δική μας σελίδα στο Facebook, Twitter και άλλα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Τα λεγόμενα social media. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως το να υπερβάλλουμε σε αυτά που γράφουμε σε αυτά μπορεί να μας κάνει να φτάσουμε στα όρια της παράνοιας.

Οι επιστήμονες της Ένωσης Νευρο-ψυχανάλυσης της Βρετανίας έκαναν μια τεράστια έρευνα για χάρη του μεγάλου site Pencourage. Η έρευνα έδειξε πως το 68%, δηλαδή τα δύο τρία, των χρηστών του Facebook λέει ψέματα και υπερβάλει για να καλυτερέψει την πραγματική του εικόνα. Η πιο συχνή αιτία για την οποία οι νέοι κάνουν κάτι τέτοιο είναι πως δεν θέλουν να φανούν βαρετοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να οδηγήσει και σε αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν «ψηφιακή αμνησία». Τι είναι αυτό; Ο εγκέφαλος ξαναγράφει τη μνήμη για να θυμάται την εκδοχή των γεγονότων που θέλουμε εμείς να πιστεύουμε. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από αυτό είναι οι νέοι 18 έως 24 ετών.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε η έρευνα είναι πως η συνήθεια που έχουν κάποιοι να επιδεικνύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να διαβρώσει τον χαρακτήρα τους.

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.