Τα εντυπωσιακότερα απομεινάρια ναυαγίων

Μερικές εκατοντάδες μέτρα βάθος και ο κατάλληλος φωτισμός είναι αρκετά για να μετατρέψουν ένα ναυαγισμένο ερείπιο πλοίου σε ένα πραγματικά φανταστικό θέαμα. Έμπειροι δύτες κατεβαίνουν στα άδυτα των θαλασσών εντοπίζοντας τα απομεινάρια των ναυαγίων, παρουσιάζοντάς τα σε μία σειρά απο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

1. Τιτανικός
Πρώτο στη λίστα το δημοφιλέστερο, ίσως, ναυάγιο που κείτεται στα βάθη του Ατλαντικού. Για την επέτειο των 100 χρόνων απο τη βύθιση του Τιτανικού, οι ερευνητές από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Γούντς Χολ, ηγήθηκαν μίας αποστολής στον υγρό τάφο και φωτογράφισαν το πλοίο.

2. Το «Πλοίο-Φάντασμα»
Το εντυπωσιακό Ολλανδικό πλοίο, κοσμεί πλέον τον βυθό της Βαλτικής και είναι ένα απο τα σημαντικότερα θαλάσσια αρχαιολογικά ευρήματα, αφού διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση και η μελέτη του μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τις τεχνικές ναυπήγησης στην Ολλανδία του 17ου αιώνα.

3. Ε.Β.Allen
Βυθίστηκε το 1871 και κείτεται στο πιο γνωστό «νεκροταφείο» πλοίων, την Λίμνη Χάρεϊ, εξίσου γνωστή ως η «αυλή των ναυαγίων», απο τα πολλά σκαριά που βρίσκονται βυθισμένα στα νερά της.

4. USS Monitor
Γνωστό ως το πρώτο πλοίο του σύγχρονου Ναυτικού, η κατασκευή και ο οπλισμός του ήταν πραγματικά πρωτοποριακό για το 1862, όταν χρησιμοποιήθηκε για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο. Το πλοίο βυθίστηκε ένα χρόνο αργότερα, αλλά τα ερείπιά του δε βρέθηκαν παρά μόνο έναν ολόκληρο αιώνα μετά. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το ναυάγιό του, αλλά και το πως ήταν καινούριο.

5. Ναυάγιο με αμφορείς στην Κύπρο
Το άγνωστο αυτό πλοίο είναι περίπου 2.500 ετών και εικάζεται οτι μετέφερε αμφορείς κατά μήκος της Μεσογείου. Βρίσκεται βυθισμένο νότια της Κύπρου, ενω βρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν οι αμφορείς που είχε μέσα.

ΠΗΓΗ:http://www.iefimerida.gr/news

Comments are closed.