Στα πόσα ποτά γινόμαστε πιο ελκυστικοί;

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια παρέα για ένα ποτό. Και στην άλλη άκρη του τραπεζιού είναι το αντικείμενο του πόθου μας. Στα πόσα ποτά πρέπει να σταματήσουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε ελκυστικοί στα μάτια του/της; Βρετανοί επιστήμονες τώρα έχουν την απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bristol στην Βρετανία εξέτασαν 40 φοιτητές οι οποίοι δέχτηκαν για τις ανάγκες της έρευνας να πιουν λίγο παραπάνω. Όσο συνέχιζαν να πίνουν τραβούσαν φωτογραφίες μετά από κάθε ποτό. Οι ειδικοί μετά έβαλαν μια δεύτερη ομάδα φοιτητών να συγκρίνει τις φωτογραφίες του πρώτου ποτού με τις φωτογραφίες από το δεύτερο ποτό και μετά και να τις βαθμολογήσει.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο JournalAlcohol and Alcoholism, έδειξε πως οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το δεύτερο ποτήρι κρασί και μετά πήραν χαμηλότερες βαθμολογίες. Άρα, οι ειδικοί συμπέραναν πως μετά το πρώτο ποτό οι άνθρωποι αρχίζουν να γίνονται λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο.

Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Marcus Munafò, τα ευρήματα αυτά μας δείχνουν πως ένας άνθρωπος είναι πολύ πιο ελκυστικός στα μάτια των άλλων όταν είναι νηφάλιος παρά όταν έχει πιει. Ακόμα βέβαια δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν επιστημονικά γιατί ένα και μόνο ποτηράκι κρασί μπορεί να κάνει μια γυναίκα ή έναν άντρα πιο ελκυστικό.

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.