Ραντάρ ταχύτητας έβριζε τους οδηγούς

Μια απρόσμενη και δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους ενός μικρού χωριού στη βόρεια Γαλλία: κάθε φορά που ξεπερνούσαν το όριο ταχύτητας στην περιοχή, η οθόνη του τοπικού ραντάρ τους… έβριζε χυδαία και μάλιστα στα αγγλικά.

Επί μία εβδομάδα, οι οδηγοί που περνούσαν από το Οκούρ-σιρ-Σομ έβλεπαν την οθόνη να τους «υποδέχεται» με βρισιές μόλις ξεπερνούσαν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα, το όριο ταχύτητας για την περιοχή.

Το ραντάρ δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλία για να συνετίσει τους απρόσεχτους οδηγούς. Η αιτία για την υβριστική φράση που αναβόσβηνε ήταν ένας «φαρσέρ συνεργάτης» της εταιρείας JCB, η οποία είχε κατασκευάσει και προσφέρει την οθόνη στην τοπική κοινότητα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας JCB, τον Ζαν-Κλοντ Μπουτόν, το ραντάρ υπολογίζει την ταχύτητα των αυτοκινήτων και ενημερώνει τους οδηγούς αν τρέχουν πολύ γρήγορα. «Ο προμηθευτής μου ήθελε να μου αποδείξει ότι το κείμενο που αναγραφόταν στην οθόνη ήταν γραμμένο με πολύ μικρά στοιχεία», εξήγησε ο Μπουτόν. Για το λόγο αυτό, έκανε μια δοκιμή και άλλαξε το συνηθισμένο μήνυμα. Κατόπιν όμως ξέχασε να επαναφέρει το αρχικό μήνυμα και άφησε στη μνήμη του ραντάρ τη γνωστή σε όλους αγγλική βρισιά.

«Για τους οδηγούς, είναι κάπως απροσδόκητο να τους στολίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο επειδή παραβίασαν τον κώδικα», παραδέχτηκε ο θορυβημένος Μπουτόν. «Ζητώ και πάλι συγγνώμη, όμως μόνο αυτό μπορώ να κάνω, γιατί το κακό έχει ήδη γίνει», πρόσθεσε.

Η προβληματική οθόνη πάντως επιδιορθώθηκε την Δευτέρα και πλέον οι οδηγοί λαμβάνουν μόνο πεζά, συνηθισμένα προειδοποιητικά μηνύματα…

ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/news/paraksena/rantar-ebrize-toys-odigoys-poy-ksepernoysan-orio-taxytitas

Comments are closed.