Πως να παρακάμψετε τα χρονικά όρια σε δημόσιο Wi-Fi

Γνωρίζετε ότι αρκετά καταστήματα προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi στους πελάτες τας, όπως γνωρίζετε ότι αρκετά από αυτά χρησιμοποιούν χρονοδιακόπτες για να περιορίσουν την πρόσβαση μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αν εσείς όμως χρειάζεστε περισσότερο χρόνο πέρα από τον επιτρεπόμενο, μπορείτε πολύ απλά να παρακάμψετε τα όρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε την MAC διεύθυνση του υπολογιστή σας.

Βασικά, η διαδικασία είναι αρκετά απλή, υπάρχουν μάλιστα αρκετά scripts που το κάνουν αυτό. Εδώ όμως θα χρησιμοποιήσουμε μια απλή εφαρμογή όπως το MAC Makeup. (Μπορείτε να το κατεβάσετε και από εδώ αν δεν το βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα) Η εφαρμογή θα αλλάζει τη διεύθυνση MAC του υπολογιστή σας και θα έχετε συνεχή πρόσβαση στο Wi-Fi που δίνει περιορισμένη χρονική πρόσβαση. Ακόμη και η αλλαγή ενός μόνο αριθμού θα κάνει την διαφορά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες εφαρμογές κάπως πιο ύπουλες:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να ανακαλύψετε τα WiFi που υπάρχουν γύρω σας όπως τη Cain & Able, και το NetStumbler που ανακαλύπτει το MAC άλλων υπολογιστών που χρησιμοποιούν το WiFi (πληρωμένο ή μη). Μόλις ανακαλύψετε διευθύνσεις MAC μπορείτε να αντιγράψετε τη διεύθυνση στον δικό σας υπολογιστή. Αυτό θα σας δώσει δωρεάν Wi-Fi σε ξενοδοχεία και άλλες αμειβόμενες Wi-Fi τοποθεσίες.

Αν και δεν συνιστούμε να κλέψετε την πρόσβαση κάποιου άλλου, είναι ένα καλό τέχνασμα για να έχετε στο μανίκι σας, αν είστε σε δύσκολη θέση ή απλά πρέπει να παρατείνετε την προθεσμία σας στο αγαπημένο σας καφέ.

Προσοχή δεν το συνιστούμε.

ΠΗΓΗ

Comments are closed.