Πως βλέπουν οι γυναίκες το σεξ πλέον;

Μέχρι πριν μερικά χρόνια είχαμε την εικόνα της γυναίκας που δεν μιλά για το σεξ, που χαμηλώνει το βλέμμα όταν πρόκειται για προκλητικά θέματα και που είναι πιο συγκρατημένη στο κρεβάτι. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει δραματικά.

Οι γυναίκες σήμερα δεν διστάζουν να μιλήσουν ανοικτά για τη σεξουαλικότητα τους και να απευθυνθούν χωρίς ντροπές σε κάποιον ειδικό όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Όπως έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 400 γυναικών, οι γυναίκες πλέον έχουν απελευθερωθεί σε ότι αφορά στο σεξ.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια στις τρεις γυναίκες δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό γιατρό προκειμένου να λύσει κάποιο σεξουαλικό της πρόβλημα.
Μάλιστα, στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας της ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) τα περισσότερα τηλεφωνήματα έρχονται από γυναίκες που ρωτούν τους γιατρούς της ΕΜΑΣ για το πώς πρέπει να διαχειριστούν ένα σεξουαλικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύντροφος τους.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως οι γυναίκες σήμερα διεκδικούν το σεξ και την απόλαυση και στρέφονται περισσότερο και στην αυτοϊκανοποίηση προκειμένου να το πετύχουν.

Αλλαγές υπάρχουν και στα στοιχεία των αντρών που τις ελκύουν. Κύρια χαρακτηριστικά είναι τα πνευματικά χαρίσματα και η εξωτερική εμφάνιση με κύρια σημεία τους γλουτούς, την πλάτη, τα πόδια και το στήθος.

Ένα ακόμα στερεότυπο που κατέρρευσε με αυτή την έρευνα ήταν πως οι γυναίκες είναι πιο μονογαμικές από τους άντρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γυναίκες πλέον κάνουν ερωτικές σχέσεις τόσο πριν όσο και μετά το γάμο.

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.