Πρόστιμο 250.000€ ημερησίως στο FB

Μία σοκαριστική έρευνα έγινε την οποία πραγματοποίησε ο Tim Libert, ερευνητής στην παρακολούθηση προσωπικών δεδομένων του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια…
Τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, αφού 9 στις 10 ιστοσελίδες κάνουν διαρροή δεδομένων. Φυσικά, χωρίς την έγκριση και άδεια κανενός χρήστη.

Μία ακόμα έρευνα που μας έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Βελγίου, μας επιβεβαιώνει ότι το Facebook παρακολουθεί την κίνηση του κάθε χρήστη στην Ευρώπη μέσω cookies. Το εξίσου ανησυχητικό εδώ, είναι ότι παρακολουθούνται ακόμα κι εκείνοι που έχουν κάνει στο παρελθόν log out από το κοινωνικό δίκτυο.

Το Βέλγιο λοιπόν, αποφάσισε να πάει την υπόθεση στα δικαστήρια και να δώσει ένα μάθημα στον Mark Zuckerberg. Έτσι το Πρωτοδικείο Βρυξελλών, αποφάσισε να δώσει τελεσίδικο στο Facebook, προειδοποιώντας ότι αν δεν σταματήσει η παρακολούθηση των χρηστών που είναι ενάντια στους κανονισμούς της ΕΕ, τότε θα αναγκαστεί να πληρώνει ημερησίως πρόστιμο 250.000 ευρώ.

Η απάντηση του Facebook σε όλο αυτό δεν έπεισε κανέναν, αφού όπως ισχυρίζεται τα δεδομένα που συλλέγει από τους ανυποψίαστους χρήστες, σβήνονται μετά από 10 μέρες. O Mark έχει δύο ημέρες στην κατοχή του, για να αποφασίσει τι πορεία θα ακολουθήσει.

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.