Ποιοι μύθοι για το σεξ ανατρέπονται;

Νέες επιστημονικές έρευνες έρχονται να δώσουν νέα δεδομένα και να καταρρίψουν μερικούς μύθους για το σεξ που μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως ισχύουν και να επιβεβαιώσουν άλλους. Ποιοι είναι αυτοί;

Τα δάκτυλα μαρτυρούν το μέγεθος του αντρικού μορίου
Νοτιοκορεάτες επιστήμονες έκαναν έρευνες που δημοσιεύτηκαν στην Ασιατική Επιθεώρηση Ανδρολογίας και έδειξαν πως το δεύτερο και τέταρτο δάχτυλο, δηλαδή ο δείκτης και ο παράμεσος, όντως σχετίζονται άμεσα με το μέγεθος των ανδρικών προσόντων.

Οι άντρες είναι στο αποκορύφωμα τους στα 18 και οι γυναίκες στα 28
Σύμφωνα με το μύθο, η τεστοστερόνη φτάνει στο ανώτερο της επίπεδο στα 18 έτη, ενώ τα οιστρογόνα για τις γυναίκες στα 28. Έρευνες όμως έδειξαν πως οι άντρες κάνουν περισσότερο σεξ στη δεκαετία των 30, ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερες ερωτικές συνευρέσεις μετά τα 20.

Τα στρείδια είναι αφροδισιακά
Είναι μια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και αιώνες. Ισχύει όμως; Σύμφωνα με τους εδικούς, δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει είναι πως τα στρείδια περιέχουν νερό, μερικούς υδατάνθρακες και ορισμένα μέταλλα αλλά και ψευδάργυρο που απλά βοηθά το σπέρμα να διατηρείται υγιές.

Το σεξ δεν είναι καλό για τους καρδιακούς
Πάντα υπήρχε η αίσθηση πως το σεξ είναι επικίνδυνο για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά τους. Η μελέτη Framingham Heart Study όμως το ανατρέπει αυτό και δείχνει πως η πιθανότητα ένας άντρας με πρόβλημα στην καρδιά του να πάθει καρδιακό επεισόδιο κατά την διάρκεια του σεξ, είναι μόνο μία στο εκατομμύριο.

Το σεξ κάνει κακό πριν από τον αγώνα
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Καναδική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Μακ Γκιλ που δημοσιεύτηκε στο «Clinical Journal of Sport Medicine» έδειξε ότι αθλητές που έκαναν sex το βράδυ, πριν από αγώνα, είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από εκείνους που δεν είχαν κάνει sex και έτσι απέδωσαν καλύτερα στον αγώνα την επόμενη μέρα.

Το σεξ είναι γυμναστική
Δεν ισχύει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σεξ θεωρείται ήπιας έντασης άσκησης και επομένως δεν ενδείκνυται για όσους θέλουν να γυμναστούν πραγματικά.

Οι δουλειές του σπιτιού βελτιώνουν την σεξουαλική ζωή των αντρών
Αυτός ο μύθος είναι βασισμένος στο γεγονός πως μια γυναίκα είναι πιο ευχαριστημένη με τον σύντροφο της όταν την βοηθά στις δουλειές του σπιτιού. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.Πρόσφατη έρευνα σε 3.500 ζευγάρια έδειξε ότι στα παραδοσιακά ζευγάρια το σεξ είναι πιο συχνό από τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού.

Το αντισυλληπτικό χάπι παχαίνει
Παλαιότερα το αντισυλληπτικό χάπι περιείχε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης. Γιαυτό είχε κατηγορηθεί πως προκαλεί αύξηση του βάρους. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον γιατί τα καινούργια χάπια περιέχουν χαμηλά επίπεδα ορμονών και καμία μελέτη δεν έχει επιβεβαιώσει πως η χρήση τους προκαλεί αύξηση βάρους.

ΠΗΓΗ

Comments are closed.