Ποια είναι η νέα μορφή απιστίας;

Όταν μιλάμε για απιστία όλοι σκεφτόμαστε μια μυστηριώδη γυναίκα που παίρνει κρυφά τηλέφωνο τον σύντροφο μας και του στέλνει μυστικά ερωτικά μηνύματα. Κι όμως. Υπάρχει μια νέα μορφή απιστίας που λίγοι θα φαντάζονταν. Ένα είδος απιστίας που ο άντρας για να την κάνει δεν χρειάζεται να κοιτάξει καν άλλη γυναίκα. Είναι η οικονομική απιστία.

Μια μυστική αγορά, ένας τραπεζικός λογαριασμός που δεν γνωρίζετε, ένα χρέος για το οποίο δεν έχετε μάθει ποτέ και φυσικά… το online poker που μπορεί να του αρέσει πολύ.

Τα χρήματα είναι, σύμφωνα και με στοιχεία, το πιο συνηθισμένο θέμα για το οποίο τσακώνονται τα ζευγάρια. Και, σύμφωνα με την ειδική σεξολόγο και ψυχίατρο Laura Berman, δεν έχει να κάνει μόνο με τα νούμερα. Τα οικονομικά ενός ζευγαριού έχουν να κάνουν και με την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την οικειότητα. Στην σημερινή κοινωνία, τα χρήματα είναι αυτά που μας εξασφαλίζουν μια καλή και ασφαλή διαβίωση και ποιότητα ζωής. Είναι λοιπόν σημαντικά και στην καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού. Και το πιο συχνό σημείο τριβής.

Τι γίνεται όταν βλέπουμε τον κοινό μας λογαριασμό και συνειδητοποιούμε πως λείπουν 1000 ευρώ χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα; Αναρωτιόμαστε, αισθανόμαστε καχυποψία, αισθανόμαστε πως έχουμε προδοθεί, αισθανόμαστε ανασφάλεια. Ακριβώς όπως συμβαίνει κι αν ο σύντροφος μας μας είχε απατήσει. Πως όμως μπορούμε να καταλάβουμε έγκαιρα αν κάτι τέτοιο συμβαίνει;

– Σας κρύβει απλές, μικρές καθημερινές αγορές;
– Κάνετε συχνά συμφωνίες για τα οικονομικά σας που τις αθετεί;
– Ξοδεύει χρήματα που μαζέψατε μαζί για κοινό σκοπό, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές, σε δική του ανάγκη;

Αν όλα αυτά συμβαίνουν είναι καιρός να το αντιμετωπίσετε. Ανοίξτε έναν ειλικρινή διάλογο μαζί του και προσπαθήστε να συζητήσετε όσο πιο ανοικτά γίνεται. Και φυσικά, όπως πάντα, μην ντραπείτε να απευθυνθείτε σε ειδικό αν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να το λύσετε μόνη σας.

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.