Ο Τζίμης Πανούσης επιστρέφει «ζωντανός»

Το ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια είχε κερδίσει πολύ περισσότερο το χρόνο του από τη μουσική. Για νέα τραγούδια ούτε λόγος… Πολύ αραιές ζωντανές παραστάσεις και πολλά χρόνια αποχής από εμφανίσεις στην επαρχία. Τη στιγμή λοιπόν που γίνεται κουβέντα για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, όπου θα συμπράξει με τον Διονύση Σαββόπουλο, όπως όλα δείχνουν, ο πολιτικά τοποθετημένος Τζιμάκος δίνει ραντεβού με νέες ζωντανές εμφανίσεις. Αυτή τη φορά σε έναν χώρο που αλλάζει όνομα (όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν για παραστάσεις του) και βαφτίζεται Τρόικα club.

Προφανώς και υπάρχει τεράστια δεξαμενή για να αντλήσει τις ατάκες του μιας και η επικαιρότητα προσφέρεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Όπως λέει και το σχετικό «μανιφέστο» προς τον τύπο πρόκειται για «μια εβραιοναζιστική παραγωγή. Ένα κοινωνικό δράμα χωρίς προηγούμενο. Ο όρθιος κωμικός, με νάνους ζογκλέρ και μουσουλμάνες χορεύτριες , μεταμορφώνεται επί σκηνής σε καθιστή μοιρολογίστρα και μηρυκάζει την κατανάλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Αριστερά και δεξιά της σκηνής, πρώτο στασίδι πίστα, οι όρθιοι. Αναπαυτικοί, σπιτικοί, καναπέδες αγκαλιάζουν το ηλεκτρικό κουαρτέτο και τα τραγούδια του νέου CD «ΟΜΠΙ, ΟΜΠΙ..ΜΠΙ» που θα αναστατώσουν τα αποκριάτικα Παρασκευοσάββατα του φιλοθεάμονος κενού».

Μαζί του παίζουν Πλήκτρα: ο Βασίλης Γκίνος, Κιθάρες: ο Στέλιος Φράγκος, Τύμπανα: ο Βασίλης Κοκκώνης, Μπάσο: ο Γιώργος Κωστόπουλος. Κείμενα – Στίχοι – Μουσική: Τζίμης Πανούσης

Troika Club, Πειραιώς 178
Από 22 Φεβρουαρίου 2013 και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22:30.
15€ Μπαρ, 140€ Τιμή Φιάλης.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 3413550-2

Troika Club, Πειραιώς 178
Από 22 Φεβρουαρίου 2013 και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22:30.
15€ Μπαρ, 140€ Τιμή Φιάλης.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 3413550-2

Comments are closed.