Ο Παοκτζής και η μαλαματίνα

Ενας Παοκτσής, ένας βάζελος και ένας γαύρος στη Σαουδική Αραβία κατέβαζαν Μαλαματίνες από μια κάσα που είχε φέρει κρυφά ο πρώτος. Ξαφνικά μπουκάρει η αστυνομία και τους μπουζουριάζει.
Η κατοχή και μόνο αλκοόλ στη Σαουδική Αραβία θεωρείται…
σοβαρό αδίκημα, πόσο μάλλον η κατανάλωση του που είναι φοβερό έγκλημα οπότε οι 3 Έλληνες καταδικάστηκαν σε θάνατο.
Μέσα στην ατυχία τους όμως στάθηκαν τυχεροί. Μετά από πολλούς μήνες στο μπουντρούμι και με την βοήθεια εξαιρετικών δικηγόρων η ποινή τους μετατράπηκε σε ισόβια.
Η μέρα που τελείωσε η δίκη τους έτυχε να συμπίπτει με την εθνική γιορτή της Σαουδικής Αραβίας και ο Σείχης αποφάσισε να τους ελευθερώσει αφού πρώτα ο δήμιος τους έδινε από 20 βουρδουλιές.
Ενώ ο δήμιος ετοιμαζόταν να εκτελέσει την ποινή ο Σείχης τους ανακοίνωσε πως η Ελληνίδα πρώτη σύζυγος του είχε τα γενέθλια της και τον είχε παρακαλέσει να επιτραπεί στον καθέναν τους να ζητήσει από μια χάρη πριν το μαστίγωμα.
Πρώτα μίλησε ο βάζελος (που ζήτημα να είχε πιει ένα ποτηράκι ) .Σκέφτηκε για λίγο και είπε : » Σας παρακαλώ να δέσετε ένα μαξιλάρι στην πλάτη μου» Το μαξιλάρι άντεξε μόνον 10 βουρδουλιές πριν διαλυθεί και ο βάζελος μεταφέρθηκε με φορείο αιμόφυρτος και κλαίγοντας .
Κατόπιν ήρθε η σειρά του γαύρου ( είχε καταφέρει να τελειώσει μισό μπουκάλι).Έχοντας δει την μαστίγωση του βάζελου είπε : »Σας παρακαλώ να δέσετε 2 μαξιλάρια στην πλάτη μου» .Ομως και τα 2 μαξιλάρια άντεξαν για 15 μόνον βουρδουλιές…
Τελευταίος ήταν ο Παοκτσής (είχε πιεί σχεδόν ολόκληρη την κάσα ).Πριν όμως πει οτιδήποτε γυρνάει ο Σείχης και του λέει : Είσαι από την πιο όμορφη πόλη του κόσμου που έχει και τους καλύτερους οπαδούς .Εσένα θα σου επιτρέψω 2 ευχές!!
»Είσαι και γαμώ τα αλάνια τρισένδοξε μεγαλειότατε » απαντάει το Παόκι. Θαυμάζω τόσο την σοφία και την φιλευσπλαχνία σου που θέλω όχι 20 βουρδουλιές μα 100 !!
Ο Σείχης τον κοίταξε άναυδος.»Δεν είσαι μόνον άνδρας με τιμή και δύναμη αλλά είσαι και γενναίος σαν αρχαίος Μακεδόνας.Όπως επιθυμείς λοιπόν ,100 βουρδουλιές.
Και ποια είναι η δεύτερη επιθυμία σου ? »
Σας παρακαλώ να δέσετε τον γαύρο στην πλάτη μου !

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.