Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβάλει κόμμωση

Τους κατοίκους της Β.Κορέας που έχουν μακριά μαλλιά φαίνεται να έβαλε στόχο ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καλώντας τους όχι απλώς να κουρέψουν τα μαλλιά τους αλλά η κουπ να είναι και ίδια με την δική του.

Οι οδηγίες εκ των άνω είναι σαφείς. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Chosun Ilbo, επικαλούμενη πηγές στην Pyongyang, οι αρχές διέταξαν οι άνδρες να διατηρούν από εδώ και στο εξής το μήκος των μαλλιών τους όχι παραπάνω από τα 2 εκατοστά και να είναι κουρεμένα ακριβώς στο ίδιο στιλ με αυτά του ηγέτη της χώρας, ήτοι ξυρισμένα στο πλάι, ως φόρος τιμής στο πρόσωπό του.

Από τη διαταγή, δεν ξεφεύγουν όμως ούτε οι γυναίκες, που καλούνται με τη σειρά τους να αντιγράψουν την κόμμωση της Ri Sol-ju, της γυναίκας του Κιμ Γιονγ Ουν. Οι μόνοι που εξαιρούνται από το νέο κανόνα είναι οι καλλιτέχνες. Οι αρχές μάλιστα είναι τόσο πρόθυμες να επιβάλουν το μέτρο που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπεύθυνοι θα κυκλοφορούν με ψαλίδι για να κόβουν τα μαλλιά των παραβατών.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υιοθέτησε τη συγκεκριμένη κουπ από τον παππού του Kim II-sung, ο οποίος εξακολουθεί να λατρεύεται ως ο ιδρυτής της Βόρειας Κορέας και φήμες μάλιστα θέλουν τον ηγέτη της Β.Κορέας να έχει κάνει μέχρι και πλαστικές για μοιάσει στον παππού του.

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.