Ο Αλέξης Τσίπρας σε ηλικία 20 ετών

Βρισκόμαστε στο μακρινό 1995, όταν ο δευτεροετής φοιτητής Αλέξης Τσίπρας είναι καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τις φοιτητικές εκλογές, ενώ δίπλα του κάθεται η σημερινή σύζυγος του Νίκου Βούτση, Αγγελική Παπάζογλου!
Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι καλεσμένος στην εκπομπή «ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ» στο παλιό ΣΚΑΪ.

Click4more: Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Το ταξίδι στα Γιάννενα και η ανθοδέσμη που κράτησε στα χέρια του (Φωτό)!

Θέμα της τηλεοπτικής εκπομπής ήταν οι φοιτητικές εκλογές που πλησίαζαν και ο δευτεροετής τότε φοιτητής στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και συγκεκριμάν στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσει τις θέσεις του για την πολιτική, ως ηγετικό στέλεχος των αυτόνομων φοιτητικών σχημάτων.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ακριβώς δίπλα του κάθεται η Αγγελική Παπάζογλου, τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας του παντείου Πανεπιστημίου, η οποία σήμερα είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση!

Η δράση του Αλέξη Τσίπρα στα κινήματα νεολαίας είναι γνωστή και εκτός από την εμφάνισή του, δηλαδή το μούσι και το σπορ ντύσιμο, λίγα πράγματα είναι διαφορετικά πάνω στον πρώην πρωθυπουργό, ειδικότερα όσον αφορά στον λόγο του.

Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, ο 20χρονος Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο ζήτημα της αποχής, το οποίο κι έφτανε σε ποσοστά της τάξης του 50%, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, ασχέτως αν όσοι δεν ψηφίζουν μπορεί και να μην το κάνουν συνειδητά.

Δείτε τα… vintage βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα:


Comments are closed.