Οι χορτοφάγοι επιρρεπής στην κατάθλιψη

Τα στοιχεία δείχνουν πως χορτοφάγοι πίνουν και καπνίζουν λιγότερο ενώ έχουν και καλύτερη υγεία από αυτούς που τρώνε κρέας. Τι γίνεται όμως με την ψυχική τους υγεία. Ισχύει το ίδιο και με αυτή;
Έρευνα Αυστραλών επιστημόνων από την εταιρεία προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης Alere, έδειξε πως οι χορτοφάγοι είναι πιο δυστυχισμένοι και πιο επιρρεπείς στις διαταραχές ψυχικής υγείας, σε σχέση με εκείνους που επιλέγουν και το κρέας για τη διατροφή τους. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δείκτης Alere Wellness Index αποκαλύπτει, ότι οι χορτοφάγοι πίνουν και καπνίζουν λιγότερο και είναι πιο δραστήριοι σωματικά από τους κρεατοφάγους. Είναι όμως και πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη και διαταραχές άγχους.

O Alere Wellness Index λαμβάνει υπόψη τη διατροφή, τα επίπεδα σωματικής άσκησης, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, την ψυχολογική ευημερία, το δείκτη μάζας σώματος και άλλες ιατρικές ασθένειες.

Η έρευνα βασίστηκε σε 50.000 άλλες μελέτες από την εταιρεία Roy Morgan Research και υποστηρίζει ακόμη, ότι οι χορτοφάγοι είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το μέλλον, με το 28% αυτών να έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κρίσεις πανικού και αγχώδεις διαταραχές. Επιπλέον, έχουν 18% μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Ο επικεφαλής της έρευνας. Δρ John Lang, ο οποίος ανέπτυξε και τον συγκεκριμένο δείκτη ευημερίας είπε πως το γίνει κανείς χορτοφάγος μπορεί να προκαλέσει πολλές φορές την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο Δρ. Lang, «η διατροφή δεν είναι η αιτία, αλλά το σύμπτωμα. Αν αναλογιστείτε τους χορτοφάγους που υπάρχουν στον ευρύτερο κοινωνικό σας κύκλο, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ακολουθούν πιστά τη δέσμευσή τους, η οποία βρίσκεται στο όριο του ψυχαναγκαστικού φάσματος».

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.