Οι φυλακές στην Νορβηγία

Στην Νορβηγία η κυβέρνηση πιστεύει επανένταξη των φυλακισμένων γι’ αυτό κι έχει σχεδιάσει τις φυλακές της με αυτή την προοπτική. Η Halden Prison είναι κυριολεκτικά ένα έργο τέχνης μιας κι έχει δαπανηθεί ένα εκατομμύριο δολάρια σε έργα τέχνης! Επιπλέον όλα τα κελιά, 10 τ.μ. έκαστο, έχουν τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, τουαλέτα, ντους, μίνι ψυγείο και παράθυρα χωρίς κάγκελα.

Για κάθε δέκα με δώδεκα κελιά υπάρχει μία κουζίνα και σαλόνι. Αν και το ίδρυμα προσφέρει φαγητό, υπάρχει και κατάστημα ώστε οι έγκλειστοι να αγοράζουν το γεύμα της επιλογής τους.

Φυσικά δεν λείπουν και οι δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων οι φυλακισμένοι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο σε κανονικό γήπεδο, να πάνε στο γυμναστήριο, να ηχογραφήσουν μουσική και γενικότερα να απολαμβάνουν τα χόμπι τους.

Το μισό από το προσωπικό είναι γυναίκες και κανείς δεν οπλοφορεί γιατί θεωρούν ότι έτσι δημιουργείται ένταση ανάμεσα στους τρόφιμους και τους δεσμοφύλακες.

if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_01if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_02if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_03if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_04if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_05if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_06if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_07if_you_are_going_to_go_to_prison_then_this_is_the_prison_you_want_to_be_in_640_08

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.