Οι άντρες βιώνουν πιο έντονα τη γρίπη

Την επόμενη φορά που ο καλός σας θα σας πει πως υποφέρει από τη γρίπη πρέπει να είστε πιο συμπονετικοί με αυτά που περνάει. Κι αυτό γιατί επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Stanford βρήκαν πως οι άντρες βιώνουν τα συμπτώματα της γρίπης πολύ πιο έντονα από τις γυναίκες.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως οι άντρες κολλάνε γρίπη πολύ εύκολα από τις γυναίκες, ακόμα κι αν έχουν κάνει το σχετικό εμβόλιο. Γιατί; Μα γιατί, όπως έδειξε η έρευνα, το εμβόλιο της γρίπης είναι πιο αποτελεσματικό στις γυναίκες παρά στους άντρες.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Jake Deutsch όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο αντρικός οργανισμός δεν είναι τόσο κατάλληλα φτιαγμένος για να αντιμετωπίζει φλεγμονές όσο είναι ο γυναικείος. Το μυστικό, λέει ο Δρ Deutch είναι λοιπόν στο οιστρογόνο.

Η έρευνα, που έγινε σε ποντίκια, έδειξε πως τα πειραματόζωα με οιστρογόνο παρήγαγαν ένα ειδικό ένζυμο που λειτουργεί πως αντιβιοτικό στις διάφορες φλεγμονές του οργανισμού. Οι ειδικοί λένε πως αυτό είναι θέμα βιολογίας μιας και το γυναικείο σώμα είναι κατασκευασμένο να δημιουργεί και να μεγαλώνει ζωή.

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.