Οι άνθρωποι σκέφτονται πριν απατήσουν

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει την απιστία με κάτι που γίνεται ασυναίσθητα και χωρίς πολύ σκέψη. Κι όμως. Αμερικανοί επιστήμονες λένε τώρα πως η απιστία έρχεται μετά από σκέψη γύρω από τα πιθανά οικονομικά και βιολογικά οφέλη και κινδύνους που περιλαμβάνει.

Ερευνητές από τη Σχολή Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Πανεπιστημίου του New Hamshire στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν χιλιάδες εθελοντές στους οποίους έδωσαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση κοινωνικών επιστημών «Kyklos», έδειξαν πως πριν απατήσει κάποιος τον σύντροφο του σκέφτεται πολύ προσεκτικά τι έχει να κερδίσει και τι να χάσει εάν απατήσει.
Μάλιστα, οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο στην οικονομική κατάσταση του ανθρώπου με τον οποίο θα απατήσου τον σύντροφο τους. Οι άντρες από την άλλη σκέφτονται απλά το πόσο ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι είναι στο γάμο ή τη σχέση τους.

Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Bruce Emsly «ο κόσμος ζυγίζει προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά πριν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια εξωσυζυγική σχέση» και προσθέτει πως «η όλη διαδικασία σχετίζεται με πολυάριθμους βιολογικούς και κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες – με τις γυναίκες και τους άνδρες να υπολογίζουν με διαφορετικό τρόπο τα οφέλη από μια «παράνομη» σχέση».

ΠΗΓΗ

Comments are closed.