Ξέρεις Ποιος Σε Παρακολουθεί;

Ο “Μεγάλος Αδερφός” του Όργουελ στο “1984” φαντάζει πλέον τόσο μικρός μπροστά στο ανίερο τρίο Facebook, Google και NSA Ξέρεις Ποιος Σε Παρακολουθεί;

Έχετε έλλειψη ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο…

Το facebook άλλαξε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ιδωτικότητας (Privacy Settings) Αν δεν έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, όλος ο κόσμος γνωρίζει τι κάνετε. 2005 ~ 2010 Φωτογραφίες, Εικόνες τοίχου, Φύλο, Εικόνα, Likes, Άλλα δεδομένα. Που σημαίνει ότι από τον Ιούλιο του 2010, 1.802.330.457 άνθρωποι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας! Με αυτό κατά νου, και σύμφωνα με μια έκθεση του 2010… * 26% των γονέων έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες των παιδιών τους και το 13% έχουν συμπεριλάβει και τα ονόματα των παιδιών τους παράλληλα με την φωτογραφίες * 23% των χρηστών του Facebook δεν γνωρίζουν τίποτα για τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας ή δεν κάνουν καν το κόπο να ασχοληθούν με αυτές * 7% έχουν καταγράψει την πλήρη διεύθυνση τους στο προφίλ τους * 3% έχουν αποκαλύψει τις φορές που έχουν βρεθεί μακριά από το σπίτι τους Τον Μάιο του 2010, το Facebook άλλαξε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου, σε συνδυασμό με την παροχή πρόσβασης σε διαφημιστές στα ονόματα και τις ταυτότητες των χρηστών. Αυτό έδωσε σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους καταναλωτές. Οι όροι χρήσης του Facebook ορίζουν πως όχι μόνο τους ανήκουν τα στοιχεία σας (ενότητα 2.1), αλλά αν δεν τα κρατήσετε ενημερωμένα και ακριβή (τμήμα 4.6) … Μπορούν να τερματίσουν (κλείσουν) τον λογαριασμό σας (κεφάλαιο 14).

Google Street View

Το Google Street View, το οποίο μεγαλώνει καθημερινά, έχει εκληφθεί ως μια «Υπηρεσία διαρρηκτών», σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Σε μια πρόσφατη έρευνα ερωτήθηκαν 1.317 άτομα. Το 57% των οποίων περιγράφουν από την υπηρεσία χαρτογράφησης του δρόμου ως «εισβολή». Η κάλυψη του Google Street View περιλαμβάνει όλες τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης! Η Google έχει δηλώσει ότι απώτερος στόχος της είναι να καταφέρει να παρέχει Street Views από ολόκληρο τον κόσμο. Το “all-seeing-eye” (το μάτι που τα βλέπει όλα) της Google. Τον Ιούνιο του 2010, αποκαλύφθηκε ότι η Google είχε συλλέξει και αποθηκεύσει ένα τεράστιο φορτίο δεδομένων από μη κρυπτογραφημένες συνδέσεις Wi-Fi, ως μέρος του Street Views. Πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγουν σχετικές έρευνες. Χιλιάδες φωτογραφίες έχουν αφαιρεθεί ή αποτελούν αντικείμενα αιτημάτων για διαγραφή. Πολλές μη-λογοκριμένες φωτογραφίες πολλών ανθρώπων σε “περίεργες” καταστάσεις εντοπίστηκαν. Οι φωτογραφίες που έχουν αφαιρεθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν: 1. Γυμνούς που κάνουν ηλιοθεραπεία 2. Πρόσωπα που παραβαίνουν το νόμο 3. Διαδηλωτές σε κλινική αμβλώσεων 4. Ζευγάρια να κάνουν σεξ 5. Άνδρες που εισέρχονται ή εξέρχονται από καταστήματα για ενήλικες 6. Η σπιτόγατα μιας γυναίκας 7. Οι εξωτερικοί χώροι στρατιωτικών βάσεων 8. Ένα σπίτι στο Αρκάνσας τυλιγμένο στις φλόγες 9. Άνθρωποι να “παζαρεύουν” με πόρνες 10. Ολόκληρη η πόλη North Oaks, στην Μινεσότα

Google Buzz

Στην Google μπορεί να έχουν κυριαρχήσει στην αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά όταν πρόκειται για την κοινωνική δικτύωση, θα πρέπει να πάνε πίσω στο σχεδιαστήριο. Όταν το Google Buzz ξεκίνησε, αυτόματα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, δημοσίευσε τα προσωπικά δίκτυα για τους χρήστες με βάση ποια άτομα αλληλεπιδρούν με τον πιο. Τώρα, ο καθένας μπορούσε να δει ποιος έστειλε e-mail σε ποιόν. Όντας εγγενώς ιδιωτικό, αποδεικνύεται ότι οι λίστες επαφών του email μπορεί να κρύβουν μέσα τους πολλά μυστικά, από τα ονόματα των προσωπικών γιατρών και των παράνομων εραστών μέχρι και τις ταυτότητες των αντικυβερνητικών ακτιβιστών.

Και στον πραγματικό κόσμο

Κατά μέσο όρος, οι πολίτες των ΗΠΑ βιντεοσκοπούνται περίπου 200 φορές την ημέρα! Υπάρχουν 30 εκατομμύρια κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στην Αμερική. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πολίτες βιντεοσκοπούνται κατά μέσο όρο πάνω από 300 φορές την ημέρα Περίπου 200 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ έχουν τα αρχεία κλήσεων τους να παρακολουθούνται από το 2001. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει υποστηρίξει μια πολιτική που θα οδηγήσει στην δημιουργία μιας εθνικής βάσης δεδομένων DNA. Στο αρχείο θα μπουν όλα τα άτομα που συνελήφθησαν, ακόμη και αν δεν έχουν καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα. Από της 11 Σεπτεμβρίου 2001, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) της Αμερικής, έχει συγκεντρώσει λεπτομερές ιστορικό κλήσεων και συνδιαλέξεων από τις τρεις μεγαλύτερες τηλεφωνικές εταιρείες της χώρας με την ελπίδα να δημιουργήσει αυτό που η ίδια αποκαλεί: “Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων που φτιάχτηκε ποτέ στο κόσμο.”

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.