Μάθε να χρησιμοποιείς το Google Drive

Το Google Drive είναι στον αέρα και μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε.

Επειδή όμως πρόκειται για δωρεάν χώρο στο διαδίκτυο, η Google έχει βάλει μια σειρά στους λογαριασμούς που ανοίγουν οπότε προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο σε όλους.

Για να κάνετε χρήση του Google Drive θα πρέπει να κάνετε μια αίτηση στη Google ότι θέλετε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας.

Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες της Google που λειτουργούσαν στην αρχή με προσκλήσεις (Gmail, Wave κλπ), το Google Drive ελέγχεται αποκλειστικά από τη Google.

Αναλυτικές οδηγίες

1. Αρχικά επισκεφτείτε τη σελίδα του Google Drive στο drive.google.com

2. Πατήστε το κουμπί Σύνδεση πάνω δεξιά και βάλτε τα στοιχεία του Google λογαριασμού σας.

3. Πατήστε το Notify Me για να δηλώσετε ότι θέλετε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας.

Σταδιακά το Google Drive προσκαλεί όλο και περισσότερους χρήστες στην υπηρεσία οπότε θα έχετε σύντομα πρόσβαση στην υπηρεσία. Η Google θα σας ειδοποιήσει στο email σας μόλις μπορείτε να μπείτε στην υπηρεσία.

Αρχικά έχετε 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Κρατήστε αυτά κι αν δείτε ότι σας βολεύουν μπορείτε να πληρώσετε για περισσότερο χώρο.

Το μενού του Google Drive μοιάζει αρκετά σε αυτό των Google Docs μόνο που δεν φαίνονται τα έγγραφα αλλά τα αρχεία.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Google Drive στον υπολογιστή (σαν εφαρμογή) και να έχετε το φάκελο όπως έναν κανονικό φάκελο του υπολογιστή με τη διαφορά ότι τα αρχεία που βάζετε εκεί αποθηκεύονται στο «σύννεφο» της Google, δηλαδή στο ίντερνετ κι έτσι έχετε πρόσβαση από παντού.

Το Google Drive είναι μια υπηρεσία όπως το Dropbox και το Microsoft SkyDrive ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα αντίστοιχες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ:http://www.e-go.gr/tech/article.asp?catid=17291&subid=2&pubid=129022725

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.