Καθαρίστε τον υπολογιστή σας με το Malwarebytes’ Anti-Malware

about Με τους όρους “Malware” ή “Spyware” εννοούμε το κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στον υπολογιστή χωρίς τη συγκατάθεσή του χρήστη και αποσκοπεί στην προώθηση διαφημίσεων, τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ή ακόμα και την αλλαγή ρυθμίσεων σε ορισμένες εφαρμογές.  Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τα spyware γίνονται όλο και πιο «έξυπνα», καθιστώντας τον εντοπισμό και την αφαίρεσή τους ολοένα δυσκολότερη υπόθεση. Κι αν τα προγράμματα που καταπολεμούν τέτοιου είδους κακόβουλο λογισμικό είναι πολλά, τα δωρεάν είναι λίγα – με το Malwarebytes’ Anti-Malware να αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες λύσεις για Windows.

Ο λόγος για τον οποίο αξίζει να εγκαταστήσετε τη δωρεάν έκδοση του Malwarebytes’ Anti-Malware είναι απλός: ο έλεγχός του (scan) είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, αφού μπορεί να εντοπίσει και να καταπολεμήσει απειλές που άλλες αντίστοιχες εφαρμογές δεν βλέπουν ή αδυνατούν να αφαιρέσουν. Σε αυτό τον τομέα μάλιστα δεν έχει καμία διαφορά από την εμπορική έκδοση, αφού χρησιμοποιεί την ίδια βάση και τον ίδιο μηχανισμό.

Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και το FileASSASSIN, μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να διαγράφετε κλειδωμένα αρχεία.

scannermoretoolsquarantineprotection

Ο βασικός περιορισμός της δωρεάν έκδοσης έγκειται στο ότι, σε αντίθεση με την εμπορική, δεν  προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο (real-time protection). Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως τη στιγμή που το spyware εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας, η δωρεάν έκδοση του προγράμματος δεν θα σας ειδοποιήσει και δεν θα το αποτρέψει, αλλά αντίθετα εσείς θα πρέπει να κάνετε τον έλεγχο χειροκίνητα εκ των υστέρων.

Εάν ψάχνετε δωρεάν anti-spyware με real-time protection, δείτε το Spybot Search & Destroy. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, κατεβάστε παράλληλα και το Malwarebytes’ Anti-Malware, ώστε να κάνετε που και που και με αυτό έναν πλήρη έλεγχο του συστήματός σας, μιας και είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.malwarebytes.org

πηγη www.freeweird.com

Comments are closed.