Η οθόνη του Προαστιακού έπαιζε τσόντα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες του προαστιακού που βρέθηκαν σήμερα στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, όταν ξαφνικά εικόνες πορνό έκαναν την εμφάνισή τους στην οθόνη ενημέρωσης δρομολογίων.

Σάλος προκλήθηκε στα social media όταν χρήστης του twitter ανέβασε μια φωτογραφία από το σταθμό του προαστιακού στη Δ. Πλακεντίας όπου η οθόνη ενημέρωσης δρομολογίων αντί για τα δρομολόγια προέβαλε εικόνες πορνό. Οι περισσότεροι αρχικά νόμιζαν ότι η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας, ωστόσο το περιστατικό επιβεβαίωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ερευνά συμβάν το οποίο σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, φέρεται να έλαβε χώρα στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Προαστιακού, με την προβολή παράνομου περιεχομένου από οθόνη ενημέρωσης δρομολογίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι νεαρός χάκερ να “ανέβασε” εικόνα (επιφάνεια εργασίας υπολογιστή) για μερικά δευτερόλεπτα σε μια και μόνο οθόνη του σταθμού, και όχι βίντεο, παράνομου υλικού, προκειμένου να το τραβήξει φωτογραφία και στη συνέχεια να το αναρτήσει στο διαδίκτυο (social media), για να κάνει κάποιου είδους φάρσα (troll, viral, κλπ).

Σε καμία περίπτωση δεν προβλήθηκε σε σταθμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ταινία ακατάλληλου περιεχομένου ούτε υπήρξε καμία παραβίαση στα ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ούτε έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο από επιβάτες ή προσωπικό των σταθμών.

Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που έστησε όπως όλα δείχνουν νεαρός φαρσέρ, του οποίου τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν ταυτοποιηθεί, σε μία και μόνο οθόνη ενημέρωσης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα»….

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.