Η κοιλάδα της τσιχλόφουσκας

Πολλοί έχουν την ενοχλητική συνήθεια να φτύνουν τις τσίχλες τους στο δρόμο και να πνίγονται τα περιστέρια, άλλοι τις καταπίνουν και τις αποβάλλουν μετά από εφτά χρόνια, άλλοι τις κολλάνε στο γραφείο τους.

Στο San Luis Obisbo της California αποφάσισαν να στολίσουν τους τοίχους της πόλης με μασημένες τσίχλες. Αηδιαστικό;; Ίσως. Ανθυγιεινό;;; Πιθανότατα. Πρωτότυπο σίγουρα όμως.

Η ιστορία πίσω από αυτόν τον δρόμο είναι διφορούμενη. Πολλοί πιστεύουν ότι ξεκίνησε μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και το ξεκίνησαν οι μαθητές σαν τελετή αποφοίτησης από τα λύκεια της περιοχής.

Άλλη εκδοχή είναι ότι αυτό ξεκίνησε τη δεκαετία του 50 από συμμορίες πιτσιρικάδων που ανταγωνιζόντουσαν μεταξύ τους για το ποια συμμορία θα καταφέρει να γεμίσει τους τοίχους με τσίχλες πιο γρήγορα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο αυτό το διάστημα πολλοί κάτοικοι τις περιοχής, ενοχλημένοι από την οσμή και ίσως την αισθητική του χώρου, προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να το καθαρίσουν μέχρι to 1996 που ανακηρύχθηκε ως αξιοθέατο.

Απολαύστε το

ΠΗΓΗ:http://luben.tv/citylife/streetwise/4700/

Comments are closed.