Η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους

Διπλωμάτες από όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν μέχρι τη Λίμα του Περού για να πάρουν μέρος στις συζητήσεις για την αλλαγή του κλίματος που ετοιμάζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Κι αυτό, μετά την συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Barack Obama με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping. Οι δυο άντρες από τις χώρες που παράγουν την μεγαλύτερη μόλυνση άνθρακα στον κόσμο συμφώνησαν να κάνουν ο,τι μπορούν για να την μειώσουν.

Την ίδια ώρα όμως οι επιστήμονες δεν είναι τόσο αισιόδοξοι. Στην μεγαλύτερη επιστημονική έρευνα που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ειδικοί ερευνητές από όλο τον κόσμο έβγαλαν το συμπέρασμα πως είναι πλέον αδύνατον να αποτρέψουμε τη θερμοκρασία του πλανήτη να ανέβει 3.6 βαθμούς ακόμα τα επόμενα χρόνια, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους επάνω στον πλανήτη μας.

Στη Λίμα, οι διπλωμάτες από όλο τον κόσμο, σκοπεύουν να συντάξουν ένα κείμενο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, που υπογράψουν οι ηγέτες στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 2015. Δηλαδή σε έναν χρόνο. Για τους επιστήμονες βέβαια, είναι αργά ακόμα και για κάτι τέτοιο, αφού αυτή τη στιγμή τίποτα δεν θα ήταν ικανό να σταματήσει έγκαιρα το φαινόμενο.

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.