Εθνική Euro 2004: Με κοιλίτσες

Διαφορετικοί -οι περισσότεροι- από ότι τους είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, άλλοι γκριζομάλληδες ή με καραφλίτσα και άλλοι με περιττά κιλά. Η Εθνική του 2004, που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης «σοκάροντας» όλη την οικουμένη, έκανε το reunion επί κυπριακού εδάφους. Στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας αντιμετώπισε το κυπριακό συγκρότημα της αντίστοιχης χρονικής περιόδου επικρατώντας με το ευρύ 6-1.

Ο αγώνας έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της Εθνικής και Ευρωβουλευτή σήμερα Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους. Η Εθνική Ελλάδος του 2004 είχε στις τάξεις της τους: Νικοπολίδη, Mπασινά, Γκούμα, Δέλλα, Νταμπίζα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Καψή, Νικολαΐδη, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Χαλκιά, Βενετίδη, Χαριστέα, Ζαγοράκη, Λάκη, Κατεργιαννάκη, Καφέ, Γεωργιάδη και Βρύζα. Στην άκρη του πάγκου ήταν, όπως τότε, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Η Κύπρος αποτελείτο από τους Μορφή, Παναγιώτου, Λάμπρου, Ελευθερίου, Καϊάφα, Σατσιά, Θεοδότου, Μάριος Ηλία, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Οκκά, Γιασεμάκη, Μάριο Νεοφύτου, Οκκαρίδη, Χρύση Μιχαήλ, Δασκαλάκη, Νικόλα Γεωργίου, Μάριο Χριστοδούλου, Εγκωμίτη, Λουκά Λουκά, Κονναφή, Αριστοκλέους και Σταύρο Γεωργίου.

Ο άνθρωπος που πέτυχε το γκολ στη τεράστια νίκη στη Λισαβόνα επί της Πορτογαλίας, ο Άγγελος Χαριστέας, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ του ματς στο 6’ με πλασέ, αλλά επτά λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τον άλλοτε παίκτη των «αιωνίων» και του Ηρακλή, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά της ελληνικής ομάδας. Ο Καραγκούνης στο 38’, ο Γιαννακόπουλος στο 40’ και το 55’, ο Λάκης στο 57’ και ο Καφές στο 61’ πέτυχαν τα έξι γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

ΠΗΓΗ

Comments are closed.