Δημοσιογράφος ψάρεψε καλαμάρι 4m

Ρίγη ανατριχίλας προκάλεσε στον ερασιτέχνη ψαρά το τεράστιο καλαμάρι που πιάστηκε στην πετονιά του. Ευτυχώς για εκείνον ήταν εξασθενημένο επειδή του είχε επιτεθεί καρχαρίας.

Δεν πίστευε στα μάτια του ο δημοσιογράφος της The Australian Daily Telegraph όταν είδε στην άκρη της πετονιάς του ένα γιγαντιαίο καλαμάρι τεσσάρων μέτρων με εμφανή πλήγματα από επίθεση καρχαρία.

Ο Αλ Μακ Γκλάσχαν είναι δεινός ψαράς και όταν έχει χρόνο λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς και πολυήμερες αποστολές μαζί με άλλους ψαράδες στον ωκεανό αλλά τέτοια ψαριά δεν είχαν ξαναδεί τα μάτια του.

Αμέσως μόλις ανέβασε το καλαμάρι βούτηξε στο νερό με μία κάμερα να δει μήπως υπήρχαν κι άλλα σε μεγαλύτερο βάθος αλλά προς μεγάλη του έκπληξη ήρθε αντιμέτωπος με τον μεγάλο μπλε καρχαρία που είχε επιτεθεί νωρίτερα στο καλαμάρι.

Οι φίλοι του Γκλάσχαν πέταξαν αμέσως το καλαμάρι στο νερό και ο καρχαρίας αγνόησε επιδεικτικά τον ψαρά για να ασχοληθεί με το μαλάκιο.

Είναι βέβαια γνωστό ότι υπάρχουν τεράστια καλαμάρια σε πολύ μεγάλα βάθη αλλά σπάνια ανεβαίνουν κοντά στην επιφάνεια και ακόμη σπανιότερα γίνονται θύματα ψαράδων…

ΠΗΓΗ:http://www.iefimerida.g

Comments are closed.