Γιατί οι γυναίκες το παίζουν δύσκολες

Οι γυναίκες δεν κάνουν τις δύσκολες μόνο για να ιντριγκάρουν τους άνδρες αλλά και για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, δηλώνουν Αυστραλοί ερευνητές.

Η προθυμία του άνδρα να κυνηγήσει μια γυναίκα υποδηλώνει τον τελικό του σκοπό, ο οποίος είναι είτε το σεξ είτε η μόνιμη σχέση. «Οι γυναίκες θέλουν να ξεχωρίσουν τους άνδρες που ενδιαφέρονται μόνο για μια εφήμερη σχέση», δηλώνει η Ντιάνα Λορέιν, σύμβουλος σχέσεων από το Λος Άντζελες.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν συγκεκριμένες τακτικές που αποκαλύπτουν τους δόλιους σκοπούς τους:

1. Αποφεύγουν το σεξ

Είναι η πιο συνηθισμένη και προφανής στρατηγική για να δοκιμάσει μια γυναίκα την επιμονή του άνδρα. Πολλές γυναίκες το παίζουν δύσκολες στο σεξ επειδή δεν αισθάνονται σίγουρες και ασφαλείς.

2. Εκφράζονται σαρκαστικά

Αυτός ο επιθετικός τρόπος έκφρασης μπορεί να αποθαρρύνει γρήγορα έναν άντρα που δεν έχει υπομονή. Ο σαρκασμός είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος φλερτ που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να δείξουν ότι αποτελούν πρόκληση.

3. Αναγκάζουν τους άνδρες να τις κυνηγήσουν

Όσο περισσότερο πασχίζει ένας άνδρας να κατακτήσει μια γυναίκα, τόσο εκείνη ρίχνει τις άμυνές της. Στις περισσότερες γυναίκες αρέσει να τις πολιορκούν και κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.

4. Δείχνουν ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα αδιαφορούν

Μια κλεφτή ματιά ή ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο μπορεί να είναι τα μόνα ερωτικά σήματα που θα στείλει μια γυναίκα. Μετά από αυτό, θα αφήσει στον άνδρα το περιθώριο να την πλησιάσει και να την κερδίσει.

5. Αργεί να απαντήσει

Όταν μια γυναίκα θέλει να δυσκολέψει έναν άντρα θα αργεί να επιστρέψει τις κλήσεις ή να απαντήσει σε ένα γραπτό μήνυμα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται, απλώς έχει δεύτερες σκέψεις.

Πηγή

Comments are closed.