Αυτός είναι ο μυστικός κωδικός της Apple

Μπορεί οι λάτρεις της Apple να ανέρχονται σε εκατομμύρια, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις «κρυφές δυνάμεις» των iPhones. Ποιοι μυστικοί κωδικοί λοιπόν είναι αυτοί που μπορούν να μας λύσουν στα χέρια και γιατί όλοι πρέπει να είμαστε ενήμεροι γι’ αυτούς;

Πέρα από τον κωδικό * # 06 # ο οποίος όταν πατηθεί στο πληκτρολόγιο της συσκευής μας μάς εμφανίζει τον αριθμό IMEI της –κάτι που αποδεικνύει πως το iPhone ανήκει σε εμάς ακόμα και σε περίπτωση κλοπής του-, υπάρχει ένας ακόμα κωδικός της Apple, λιγότερο γνωστός που μας δίνει πρόσβαση στα άδυτα της συνδεσιμότητάς του.

Ποιος είναι αυτός; Πατώντας το * 3001 # 12345 # *  και επιβεβαιώνοντας με το πλήκτρο κλήσης αποκτάμε πρόσβαση στη λειτουργία  «Field Test», δηλαδή του ελέγχου της έντασης του σήματος της συσκευής μας. Πρόκειται για μία κρυφή εντολή διάγνωσης και λήψης χρήσιμων εφαρμογών, με σημαντικότερη αυτή της έντασης του σήματος, που μας επιτρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η συνδεσιμότητά μας.

Οι γνωστές τελίτσες σήματος που εμφανίζονται κανονικά, πάνω αριστερά στην οθόνη αντικαθιστώνται από το αποτέλεσμα του τεστ κι έτσι μαθαίνουμε εύκολα και γρήγορα όλα όσα αφορούν στο  δείκτη ισχύος του σήματός μας.

Οι Έλληνες χρήστες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα καθώς παρότι το ελάχιστο όριο είναι στο -110, ορισμένοι από αυτούς είδαν να αναγράφεται μέχρι και το -116 στις οθόνες τους.

Άραγε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τι έχουν να πουν;

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.