Αλεξιπτωτιστής έσωσε Αλεξιπτωτιστή στον αέρα

Ένας αλεξιπτωτιστής του βρετανικού στρατού, της περίφημης μονάδας επιδείξεων των «Κόκκινων Διαβόλων (Red Devils)» σώθηκε την τελευταία στιγμή, μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, όταν τον έπιασε στον αέρα ένας συνάδελφός του, καθώς το αλεξίπτωτό του δεν είχε ανοίξει κανονικά και κατευθυνόταν με ταχύτητα προς το έδαφος.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που παρουσιάζεται πρόβλημα σε ένα αλεξίπτωτο της συγκεκριμένης ομάδας η οποία αποτελείται από 12 μέλη του Τάγματος των Αλεξιπτωτιστών της Βρετανίας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε, σε μια επίδειξη στο Γουαϊτχέιβεν στην κομητεία Κάμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Το «Whitehaven Air Show» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, όταν το αλεξίπτωτο ενός εκ των συμμετεχόντων δεν άνοιξε όπως έπρεπε. Με το έδαφος να πλησιάζει επικίνδυνα και το ενδεχόμενο θανάσιμης πτώσης να προκαλεί τρόμο στο κοινό, η αυτοθυσία ενός άλλου μέλους των «Red Devils» απέτρεψε το μοιραίο. Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία γραπώνει κυριολεκτικά στον αέρα τον συνάδελφό του και στη συνέχεια πέφτουν μαζί στο νερό στο λιμάνι της περιοχής

Ένας εκπρόσωπος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι είναι και οι δύο σώοι και αβλαβείς και ότι το επεισόδιο αυτό ερευνάται.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ιδρύθηκαν το 1963 και συμμετέχουν σε περισσότερες από 60 επιδείξεις κάθε χρόνο.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο:

Comments are closed.