Ένα αεροδρόμιο μέσα στην θάλασσα

airport

Στα ταξίδια μας σας έχουμε παρουσιάσει ξανά παράξενα αεροδρόμια. Απλά να σας θυμίσουμε το αεροδρόμιο στην παραλία Maho στο St Maarten των Ολλανδικών Αντιλλών. Ένα αεροδρόμιο τόσο κοντά στην παραλία που οι λουόμενοι αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.

Στο αεροδρόμιο του νησιού Barra που θα σας ταξιδέψουμε σήμερα όμως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με αεροδρόμια που βρίσκονται κοντά σε παραλίες. Βλέπετε, ο διάδρομος του αεροδρομίου Barra είναι η παραλία, όσο παράξενο και αν ακούγεται.. Για την ακρίβεια είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του κόσμου, όπου τα αεροπλάνα προσγειώνονται πάνω στην παραλία.

airport

Το νησί Barra βρίσκεται στην περιοχή Outer Hebrides της Σκωτίας. Αν θέλετε να ταξιδέψετε στο νησί θα πρέπει να κάνετε κράτηση με την British Airways, η οποία εκτελεί πτήσεις προς Barra από τη Γλασκώβη αλλά και από την Benbecula.

airport

Σύμφωνα με την αγγλική εταιρία κάθε χρόνο πάνω από 10.000 επιβάτες της κλείνουν εισιτήρια για το νησί. Κάποιοι από αυτούς για προσωπικούς λόγους αλλά οι περισσότεροι απλά για να ζήσουν την εμπειρία της προσγείωσης στην παραλία Traigh Mhor.

airport

Σημαντική προϋπόθεση για να προσγειωθείτε ή να απογειωθείτε στο Barra : Να μην έχουν βυθιστεί και οι τρεις διάδρομοι του αεροδρομίου από την  παλίρροια.

airport

Αν τελικά καταφέρετε να προσγειωθείτε και είναι αργά το απόγευμα, θα παρατηρήσετε πως μερικά αυτοκίνητα που βρίσκονται στο χώρο του πάρκινγκ παραμένουν με τα φώτα ανοιχτά. Αυτό γίνεται γιατί ο φωτισμός του αεροδρομίου δεν είναι αρκετός για τους πιλότους και τα αναμμένα φώτα των αυτοκινήτων παρέχουν καλύτερη ορατότητα.

airport

Δείτε τα βίντεο με μια συνηθισμένη προσγείωση ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Barra καθώς και τις φωτογραφίες που ακολουθούν και… κλείστε εισιτήρια!

ΠΗΓΗ:http://www.dinfo.gr/?p=45854

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.