Άφησε τη δουλειά του και άρχισε να ταξιδεύει

Ονομάζεται Urooj Qureshi και μέχρι πρότινος τον ήξερα μόνο οι φίλοι και οι συγγενείς του. Πλέον με το… κοινωνικό πείραμα που έκανε τον έμαθε περισσότερος κόσμος.

Το BBC έσκυψε στην περίπτωσή του, καθώς δεν συμβαίνει κάθε μέρα -και σε όλους- να ξυπνήσει ένα πρωί αποφασισμένος να παρατήσει την καριέρα του, να γεμίσει ένα σάκο με τα χρειώδη και να αρχίσει τα ταξίδια ανά τον κόσμο.

Μαθημένος να αλλάζει τόπους και συνήθειες ο Urooj λόγω της δουλειάς του πατέρα του (διαχειριστής αεροπορικής εταιρείας), είχε το αίμα του την έννοια της μετακίνησης. Ομως το 2012 πήρε τη μεγάλη απόφαση. Να παρατήσει όλα και να αρχίσει τα ταξίδια. Μέχρι εκείνη τη στιγμή εργαζόταν σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Οτάβα του Καναδά και ένιωθε μέρος ενός αγώνα.

Θυμάται έντονα το ταξίδι δύο εβδομάδων στο Μεξικό και την αίσθηση ελευθερίας που ένιωθε. Το ίδιο που ένιωσε όταν πήγε στη Γουατεμάλα και εν συνεχεία σε όλη την Κεντρική Αμερική.

Υπερηφανεύεται πως από τις 30 Μαρτίου 2012, οπότε και ξεκίνησε την περιπλάνησή του, έχει ταξιδέψει από την άκρη του Cape Breton, έως τις πηγές του Νείλου και την Ουγκάντα. Εχει περπατήσει 850 χιλιόμετρα σε όλη την Ισπανία και έχει περιδιαβεί τους αμμόλοφους της Σαχάρας. Γνώρισε πολιτισμούς, μπλέχτηκε με κοινότητες στην Αφρική και την Ασία και είδε την… πίσω πλευρά της Ευρώπης, την λιγότερο φωτεινή.

Ωστόσο δεν είχε τη λογική του απλού ταξιδιώτη -συλλέκτη περιπετειών, ήθελε να προσφέρει όπου πήγαινε. Ετσι στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας δούλεψε σε ένα βιολογικό αγρόκτημα, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε προσκλήσεις από δύο οργανισμούς στην Κένυα και την Ουγκάντα, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τα νέα παιδιά.

Το ίδιο έκανε και στο Πακιστάν, βοηθώντας σε ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στα σχολεία και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Μπήκε μπροστά για να βρεθούν πόροι γι' αυτά τα προγράμματα και εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για να τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οπως λέει με περηφάνεια: «Εχω μαζέψει περίπου ένα εκατ. δολάρια για τη χρηματοδότηση αυτών των οργανισμών. Να ποια είναι η αλλαγή της ζωής μου. Ταξιδεύω, υπηρετώ, ενθαρρύνω τους άλλους να σκεφτούν κάτι περισσότερο από τον εαυτό τους… Παράλληλα μέσω του προσωπικού του blog κάνει κοινωνούς τους πάντες για τις εμπειρίες του.

Αυτές τις μέρες η βάση του είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη Sibiu, στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Περιτριγυρισμένος από την οροσειρά των Καρπαθίων, βρίσκεται με τη γυναίκα της ζωής του η οποία έχει ένα παιδί από τον προηγούμενο γάμο της, το οποίο ο Urooj το δέχθηκε σαν να ήταν δικό του. Με αυτή την εικόνα νιώθει πως δικαιώνεται η απόφασή του να κάνει το μεγάλο ταξίδι στον κόσμο…

Πηγή

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.