«Παιδιά λιποθυμούν από ασιτία σε σχολεία»

Ούτε τα χαράτσια, ούτε οι φόροι, ούτε το «κούρεμα» έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο οι ανθρώπινες ζωές… Και κυρίως οι ζωές αθώων ανήλικων παιδιών, που βιώνουν την κρίση χωρίς να έχουν ιδέα ούτε τι σημαίνει η λέξη «χρέος», ούτε τι σημαίνει η λέξη «ευρώ». Αυτό που σίγουρα όμως έμαθαν για τα καλά είναι τι σημαίνει πείνα…

Αν δεν είναι υπερβολή το σοκαριστικό δελτίο τύπου του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που φιλοξένησε η LIFO, τότε έχουμε πιάσει πάτο…

«Παιδιά λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία», δηλώνουν οι δάσκαλοι, που εκλιπαρούν τους συνανθρώπους τους να βοηθήσουν.Ο Δ. Μαργιόλης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλώντας στο «Ράδιο 9» περιέγραψε την δραματική κατάσταση: «Υπάρχουν παιδιά στο Ολοήμερο που τρώνε πατατάκια ή κουλούρι για μεσημεριανό».

Αυτό και μόνο είναι αρκετό… Μάλλον δεν είναι, αφού στην ανακοίνωση εκτός από τα κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών γίνεται λόγος και για αυτοκτονία άνεργου γονιού, πατέρα τριών παιδιών που «φούνταρε» από το μπαλκόνι.

«Κάποτε μαζεύαμε τρόφιμα, γάλα, κουλούρι για παιδιά στην Βουλγαρία και την Γιουκοσλαβία. Τώρα μαζεύουμε για τα δικά μας τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Μαργιόλης.
Μέσα στο σκοτάδι πάντως, υπάρχει και μια ελπίδα, αφού οι εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν τοπικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Πανόρμου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

«Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής. Ένα δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης που θα αποτελεί ασπίδα συλλογικής προστασίας, για να μην πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια, για να μην βρεθούν άλλοι συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης, για να μην χάσει κανείς το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, για να μην εκβιάζονται οι μαθητές και οι νεολαίοι που αγωνίζονται με την απειλή του εισαγγελέα. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:http://www.star.gr/ellada_kosmos/111359

Comments are closed.