Hugh Hefner ο επιχειρηματίας και εκδότης του περιοδικού PlayBoy!

Ο επιχειρηματίας και εκδότης του περιοδικού Play Boy γεννήθηκε στις 9 Απρίλη του 1926, στο Σικάγο του Ιλινόις. Ο Hugh Hefner Marston ήταν ο μεγαλύτερος εκ των δύο παιδιών της οικογένειας.Ο Hefner πήγε στο Sayre Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο Steinmetz, Γυμνάσιο στη δυτική πλευρά του Σικάγο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το IQ του ήταν 152. Οι δάσκαλοί του, ωστόσο, τον χαρακτήρισε ως άτομο με περιορισμένο ενθουσιασμό. Στο γυμνάσιο ίδρυσε σχολική εφημερίδα και εκεί παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια του δημοσιογραφικού του ταλέντου.

Ο Hefner υπηρέτησε δύο χρόνια στον αμερικανικό στρατό προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και απολύθηκε το 1946. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου για δύο χρόνια πριν από την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο του Illinois, όπου ειδικεύτηκε στην ψυχολογία. Το 1949 στο κολέγιο, γνώρισε την πρώτη του σύζυγο Mildred Ουίλιαμς. Ο Hefner κέρδισε το πανεπιστημιακό του δίπλωμα το 1950.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο, νέος και φιλόδοξος, συνεργάζεται πίανει δουλειά στα γραφεία του Σικάγου του περιοδικού Esquire.Το Esquire ήταν ένα περιοδικό για τους άνδρες το οποίο είχε άρθρα για τα πάντα. Από μόδα για τους άνδρες μέχρι λογοτεχνικά έργα από συγγραφείς όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο F. Scott Fitzgerald. Ο Hefner εργάστηκε για το Esquire μέχρι το 1953, όταν και έφυγε από το περιοδικό επειδή στερήθηκε $ 5 αύξηση.
Τότε ήταν που αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό του περιοδικό, που να ήταν παρόμοιο με το Esquire, αλλά καλύτερο. Πήρε $ 8.000 από 45 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων και 1.000 δολαρίων από τη μητέρα του, για να ξεκινήσει το περιοδικό Playboy. Ο Hefner είχε προγραμματίσει να ονομάσει το περιοδικό «Stag Party», αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα για να αποφευχθεί η προσβολή εμπορικού σήματος από το περιοδικό Stag. Ένας φίλος πρότεινε το όνομα «Playboy», εμπνευσμένο από μία εταιρεία αυτοκινήτων στο Σικάγο. Του Hefner του άρεσε το όνομα, γιάτι νόμιζε ότι αντικατόπτριζε το υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Hefner παρήγαγε την πρώτη έκδοση του Playboy από την κουζίνα του στο Χάιντ Παρκ, του Σικάγο. Το πρώτο τέυχος βγήκε στα περίπτερα το Δεκέμβριο του 1953, αλλά δεν φέρει ημερομηνία, επειδή ο Hefner δεν ήταν σίγουρος για το εάν θα υπάρξει δεύτερο τεύχος. Για να εξασφαλίσει την επιτυχία του, ο Hefner είχε αγοράσει μία έγχρωμη φωτογραφία της ηθοποιού Marilyn Monroe γυμνή-που είχε ληφθεί πριν από την καριέρα της γνωστής σταρ-και το τοποθέτησε στο κεντρικό σαλόνι (σελίδα) του περιοδικού. Το πρώτο τεύχος πούλησε στο φτερό 50.000 αντίτυπα.

Η Αμερική το 1950 προσπαθούσε να ανακάμψει ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια πολέμου και της οικονομικής ύφεσης. Για πολλούς, το περιοδικό αποδείχθηκε ένα ευπρόσδεκτο αντίδοτο στη σεξουαλική καταπίεση της δεκαετίας του 1950. Για εκείνους που απέρριψαν αρχικά το περιοδικό ως μια πορνογραφική φυλλάδα, το Playboy εμπλούτισε σύντομα την θεματολογία του και κυκλοφόρησε με στοχαστικά άρθρα και μία πιο ελιτιστική παρουσίαση.

Ο Hefner έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα ΜΜΕ με την προσωπική του ζωή. Έχει παντρευτεί 4 φορές και έχει 4 παιδιά. Τα πάρτυ που διοργανώνει είναι τα πιο ξακουστά και όλοι τα περιμένεουν πως και πώς. Μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει πως άν και έχει σταματήσει από καιρό να μετράει…έχει πάει με πάνω από 2000 γυναίκες!!!

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.