Όσοι βλέπουν πολύ τηλεόραση κινδυνεύουν


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mypoc0/public_html/wp-content/plugins/pretty-link/pro/app/models/PlpKeyword.php on line 201
Το ότι η καθιστική ζωή είναι κίνδυνος για την υγεία μας το ξέραμε ήδη. Τώρα όμως, Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν ακόμα ένα κακό που μπορεί να προκαλέσει κάποιος στην υγεία του εάν κάθεται πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν μια περίοδο 18 ετών και περισσότερα από 86.000 άτομα, ηλικίας από 40 έως 79 ετών.
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τις συνήθειες τους ως προς την τηλεόραση το διάστημα από το 1988 μέχρι το 1990, ενώ είχαν καταγραφεί και σημαντικά περιστατικά υγείας έως και το 2009.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Λονδίνο, έδειξαν πως εκείνοι που παρακολουθούσαν τουλάχιστον πέντε ώρες ή και περισσότερο τηλεόραση καθημερινά είχαν διπλάσιο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής από αυτούς που έβλεπαν λιγότερα από 2.5 ώρες τηλεόραση την ημέρα.
Η πνευμονική εμβολή προκαλείται από την απόφραξη των πνευμονικών αρτηριών από θρόμβους αίματος που έχουν αρχικά σχηματιστεί στα αγγεία των κάτω άκρων.
Όπως είπε ο επικεφαλής της ερευνας, Δρ. Τορου Σιρακαβα «η ακινησία των κάτω άκρων όταν παρακολουθούμε τηλεόραση εν μέρει εξηγεί τα αποτελέσματα της μελέτης μας. Για την πρόληψη της πνευμονικής εμβολής, καλό είναι να σηκωνόμαστε ανά τακτά διαστήματα, να περπατάμε λιγάκι, να πίνουμε νερό και μετά να ξανακαθόμαστε».

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.