Το χωριό με τα καλύτερα σουβλάκια


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mypoc0/public_html/wp-content/plugins/pretty-link/pro/app/models/PlpKeyword.php on line 201

Άλλα χωριά είναι διάσημα για τις πλατείες τους, με τους αιωνόβιους πλατάνους, και άλλα για τα γάργαρα νερά και τη μοναδική τους φύση.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα χωριό στη Χαλκιδική, το οποίο οφείλει τη φήμη του στα… σουβλάκια του.

Ο λόγος για τον Άγιο Πρόδρομο, που είναι το πιο γνωστό μέρος της Βόρειας Ελλάδας, όπου μπορεί κάποιος να γευτεί μοναδικά σουβλάκια.

Μάλιστα, τα σουβλάκια του Αγίου Προδρόμου έχουν αποκτήσει τέτοια φήμη, που έχει φτάσει έως και τη Νέα Ζηλανδία, όπου βραβεύτηκαν πριν από χρόνια από την τοπική κυβέρνηση!

Οι μισοί από τους συνολικά 500 κατοίκους του χωριού ασχολούνται με εργασίες που αφορούν στα σουβλάκια, την παρασκευή και πώλησή τους στους επισκέπτες.

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού έχουν στηθεί περίπου είκοσι παραδοσιακές γραφικές ταβέρνες, όπου οι τουρίστες μπορούν να γευτούν το ξακουστό σουβλάκι Αγίου Προδρόμου, τα τοπικά γλυκά και το μέλι.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής, το σουβλάκι είναι τέχνη που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Είναι συνώνυμο με την ιστορία του τόπου και αποτελεί τρόπο ζωής.

Ο Άγιος Πρόδρομος, σε απόσταση 50 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 14 χλμ. από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, αποτελεί την ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Άγιο Όρος και το βουνό Χολομώντα.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.