Το σπίτι φρούριο!!!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mypoc0/public_html/wp-content/plugins/pretty-link/pro/app/models/PlpKeyword.php on line 201

Το «Ασφαλές Σπίτι» βρίσκεται στην Πολωνία είναι ένα σύγχρονο φρούριο με συρόμενα τοιχώματα.

Χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Robert Konieczny το σπίτι φρούριο είναι ένας γιγαντιαίος κύβος του οποίου τα τοιχώματα είναι σχεδιασμένα να κινούνται.
Το σώμα του κτιρίου είναι ένα κυβοειδές στερεό στο οποίο τμήματα των τειχών είναι κινητά ή ακίνητα. Όταν το σπίτι ανοίγει για τον κήπο, τα ανατολικά και δυτικά πλευρικά τοιχώματα κινούνται προς ένα εξωτερικό φράχτη, δημιουργώντας μια αυλή.Η πλήρης υλοποίηση αυτής της ιδέας απαίτησε πολλές τεχνικά σύνθετες λύσεις. Τα συρόμενα τοιχώματα δεν είναι τα μόνα κινητά στοιχεία του κτιρίου. Εκτός από αυτά, υπάρχουν μεγάλα παραθυρόφυλλα και μία κινητή γέφυρα, που οδηγεί στην ταράτσα πάνω από την πισίνα.
Ένα γιγαντιαίο ρολό στην κάτω πύλη λειτουργεί και ως οθόνη προβολής ταινιών.
Το σπίτι ξυπνά κάθε πρωί και κοιμάται μετά το σούρουπο. Αυτή η τακτική θυμίζει τις διαδικασίες που υπάρχουν στη φύση – το σπίτι μοιάζει με ένα εργοστάσιο την ημέρα το οποίο σταματά τις εργασιές του τη νύχτα.Αφού πρώτα έχει αποθηκεύσει την απαραίτητη ενέργεια που θα χρειαστεί για τη λειτουργία του την νύχτα.

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.