Τι μπορεί να πάθουμε από το πολύ σεξ


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mypoc0/public_html/wp-content/plugins/pretty-link/pro/app/models/PlpKeyword.php on line 201

Το σεξ είναι συνδεδεμένο στο μυαλό των ανθρώπων με την σωματική και ψυχική ικανοποίηση, με τον έρωτα και την αγάπη. Η επιστήμη το έχει συνδέσει και με την καλή υγεία. Κι όμως. Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως και το σεξ θέλει μέτρο και παραθέτει τι μπορούν να πάθουν άντρες και γυναίκες από το πολύ σεξ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Nottingham στη Βρετανία έκαναν σχετικές έρευνες και έβγαλαν μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Σύμφωνα με την έρευνα το πολύ σεξ μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στην υγεία των ανδρών και των γυναικών.

– Προστάτης
Οι άντρες που έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα στην ηλικία των 20 και των 30 χρόνων έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν πρόβλημα στον προστάτη σε μεγαλύτερες ηλικίες. Οι επιστήμονες συνέδεσαν τις παθήσεις του προστάτη με τα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, τα οποία είναι υψηλότερα στους ανθρώπους με συχνότερες σεξουαλικές επαφές.

– Πονοκέφαλος του οργασμού
Είναι κάτι που αφορά τόσο τους άντρες όσο και γυναίκες. Ο Διεθνής Οργανισμός για την Ημικρανία αναγνωρίζει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (headaches associated with sexual activity – HAS) ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου.
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Medical Practitioners αναφέρει ότι όσοι άνδρες πάσχουν από συχνές ημικρανίες είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν τον πονοκέφαλο και μετά το σεξ.

– Κυστίτιδα
Αυτό το πρόβλημα αφορά τις γυναίκες. Οι ειδικοί μάλιστα μιλούν για την κυστίτιδα του ταξιδιού του μέλιτος” (honeymoon cystitis). Μια νόσο η οποία προσβάλλει τα γενετικά όργανα της γυναίκας προκαλώντας έντονο τσούξιμο και πόνο κατά την ούρηση.

Comments are closed.