Σπορ για θαρραλέους…

Πώς μία ήρεμη εκδρομή για κάμπινγκ μπορεί να μετατραπεί στην πιο ανέλπιστη εμπειρία της ζωής σας. Δείτε καταπληκτικές εικόνες που κόβουν την ανάσα και στους πιο τολμηρούς.

Σκαρφαλώνουν με τεράστια ευκολία σε βράχους δεκάδων μέτρων. Περνούν την ώρα τους κρεμασμένοι από σκοινιά. Αναρριχώνται με ταχύτητα, κάνοντας το να φαίνεται ως το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Τώρα πλέον φτάνουν την ορειβασία σε πιο προχωρημένο επίπεδο.

Καταφέρνουν με μαγικό τρόπο να στήνουν αιωρούμενες σκηνές και να κοιμούνται μέσα τους πριν φτάσουν στην κορυφή. Το ταξίδι αποκτά άλλη διάσταση όταν κοιμάσαι σε ύψος 4.000 μέτρων. Η ατρόμητη ομάδα των ορειβατών, που τολμούν κάτι τέτοιο, μαζί με το φωτογράφο Gordon Wiltsie πραγματοποιούν αποδράσεις σε μεγάλα υψόμετρα κάνοντας ένα πολύ επικίνδυνο σπορ.

Κι αν για εμάς φαντάζει τρελό, για εκείνους είναι ένας τρόπος ζωής ο οποίος πάει την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και απαιτείται να δίνουν μεγάλη προσοχή, καθώς ο κίνδυνος κατολίσθησης είναι συχνός και πολλές θανατηφόρος. Για τους έμπειρους ορειβάτες η ανάβαση είναι αρκετά σκληρή και απαιτούνται τεράστια αποθέματα επιμονής, υπομονής και θέλησης.

Όταν πέφτει το σκοτάδι τα μέλη της ατρόμητης ομάδας ρίχνουν τις Portaledges, τις σκηνές τους και μπαίνουν μέσα για να ξεκουραστούν, βλέποντας μόνο το χάος κάτω από τα πόδια τους. »Το κάμπινγκ με τα Portaledges είναι πολύ λιγότερο τρομακτικό και επικίνδυνο απ' ό,τι είναι η αναρρίχηση στους βράχους» δηλώνει ένας από τους ορειβάτες. Ο Wiltsie όταν ρωτήθηκε για την αίσθηση που έχει όταν βρίσκεται στη εναέρια σκηνή, ανέφερε ότι ο ύπνος είναι παρόμοιος όπως σε μία κανονική σκηνή.
Η ομάδα πραγματοποιεί εξορμήσεις όλο το χρόνο και σε πολυάριθμες απομακρυσμένες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, γνωρίζοντας τοπία μοναδικής ομορφιάς στην άγρια φύση. Το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό από τα ταξίδια δέκα ετών θα παρουσιασθεί σε μία έκθεση με θέμα τις φωτογραφήσεις,

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.