Σάλος για την γuμνή Λιβανέζα Σκιέρ

Σάλος έχει προκληθεί στο Λίβανο μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο στο οποίο μια σκιέρ της ολυμπιακής ομάδας που παίρνει μέρος στους αγώνες του Σότσι, εμφανίζεται….

ημίγuμνη για τις ανάγκες φωτογράφησης.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube και προκάλεσε την οργή των αρχών και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, απεικονίζεται η αθλήτρια του αλπικού σκι Ζάκι Σαμούν, 22 ετών, με το στήθος γυμνό και φορώντας μόνο ένα εσώρουχο, να συμμετέχει σε μια ομαδική φωτογραφία που οργανώθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο του Λιβάνου και προοριζόταν για ένα ημερολόγιο. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, εκείνη κρύβει το γυμνό της στήθoς με τα πέδιλα του σκι.

Ο υπουργός Αθλητισμού του Λιβάνου, Φάισαλ Καράμε, αντέδρασε έντονα ζητώντας να παρθούν μέτρα εναντίον της σκιέρ από την ολυμπιακή επιτροπή του Λιβάνου και διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το γεγονός που «προσβάλει τη υπόληψη της χώρας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λιβανέζικης ολυμπιακής ομάδας , Φάντι Καϊρούζ, ανέφερε ότι η ολυμπιακή επιτροπή της χώρας θα συναντηθεί αργότερα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι και ότι δεν επιτρέπεται στη Σαμούν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Βλέποντας την καριέρα της στο χείλος της καταστροφής εξαιτίας μιας φωτογραφήσης συνηθισμένη για τα δυτικά πρότυπα, η νεαρή αθλήτρια ζήτησε δημοσίως συγγνώμη με ανακοίνωση που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους εσάς, γνωρίζω ότι ο Λίβανος είναι μια συντηρητική χώρα και ότι το βίντεο αυτό δεν ταιριάζει στην εικόνα που αντανακλά ο πολιτισμός μας» έγραψε ωστόσο πρόσθεσε ότι το βίντεο αποτελεί μέρος από τα παρασκήνια της ομαδικής φωτογράφησης και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί.

Αν και ο Λίβανος θεωρείται από τις πλέον φιλελεύθερες αραβικές χώρες που επικρατεί ενδυματολογική ελευθερία και επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας παραμένει βαθύτατα προσηλωμένο στις κοινωνικές παραδόσεις.

ΠΗΓΗ

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.