Ρομπότ-δεσμοφύλακες στη Νότια Κορέα


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mypoc0/public_html/wp-content/plugins/pretty-link/pro/app/models/PlpKeyword.php on line 201

Τα ρομπότ έχουν μπει σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Λογικό είναι λοιπόν τα σωφρονιστικά καταστήματα να θέλουν και αυτά να τα αξιοποιήσουν. Ο λόγος για τη Νότια Κορέα στην οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν δοκιμαστικά τρεις ηλεκτρονικοί δεσμοφύλακες.

Τα ρομπότ θα είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε να μπορούν να διαγνώσουν ύποπτες συμπεριφορές των κρατουμένων και να προλαμβάνουν αυτοκτονίες, επιθέσεις αλλά και προσπάθειες εμπρησμού.

Επίσης θα είναι εφοδιασμένα με τρισδιάστατες κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα ενώ θα μπορεί κανείς να τα χειριστεί ακόμη και μέσω ενός iPad.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία τους, αυτή θα είναι αρκετά μεγάλη. Μάλιστα όταν το φορτίο της μπαταρίας τους φτάσει το 20% θα πηγαίνουν μόνα τους για επαναφόρτιση. Ως προς το κόστος του πάντως, αυτό αναμένεται αρκετά υψηλό καθώς όπως αναφέρθηκε υπολογίζεται στα 300.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/338086/robot-desmofulakes-sti-notia-korea/

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.