Πώς θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση…

Πρώτα από όλα, αυτήν την στιγμή πρέπει να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε σε βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τονωθεί η αγορά, να σταματήσουν να κλείνουν επιχειρήσεις, να σταματήσουν να απολύονται εργαζόμενοι από τις δουλειές τους.

Αυτό για να γίνει πρέπει να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά.

Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις και γίνουν ξανά ανταγωνιστικές στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και συγκεκριμένα στη βαλκανική αγορά.

Αυτήν την στιγμή επιχειρήσεις φεύγουν αναζητώντας χώρες με φτηνότερο εργατικό δυναμικό και χαμηλότερη φορολογία. Θα πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη φύγει να τους δοθούν κίνητρα για τον άμεσο επαναπατρισμό τους.

Από την άλλη θα πρέπει να μειωθεί και ο ΦΠΑ, έτσι ώστε τα καθημερινά χρήσιμα αγαθά να ξαναγίνουν προσιτά στους πολίτες και να ξαναρχίσει να ζωντανεύει η αγορά.

Όταν τα προϊόντα γίνουν φθηνότερα θα υπάρξει ζήτηση και η ζήτηση θα επιφέρει την ανάγκη για παραγωγή που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Μακροπρόθεσμα θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές σε πάρα πολλούς τομείς για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης.

Οι αλλαγές όπως γίνονται αυτή την στιγμή είναι αλλαγές ‘σφηνάκι΄οι οποίες δεν αποδίδουν άμεσα και δεν μπορούν να αφομοιωθούν από την οικονομία μας.

Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αρχίσουμε να μειώνουμε το έλλειμμα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν ζημιογόνες ΔΕΚΟ και να μειωθούν σε μεγάλο ποσοστό οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα.

Αυτή την στιγμή είναι υπεράριθμοι και αναποτελεσματικοί ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη γραφειοκρατία και αυτή ως συνέπεια έχει την καθυστέρηση στην διεκπεραίωση υποθέσεων του ιδιώτη/επιχειρηματία με αποτέλεσμα να χάνει κεφάλαια πριν καν ακόμα ξεκινήσει η επένδυση.

Το κενό των δημοσίων υπαλλήλων που σταδιακά θα συνταξιοδοτηθούν/μετακινηθούν/ αποχωρήσουν με τη θέληση τους θα αντικαταστήσει το ηλεκτρονικό κράτος.

Αυτό σημαίνει ότι ένα 50% με 60% των υποθέσεων που αυτήν την στιγμή εξυπηρετούνται από υπαλλήλους θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Αυτό θα φέρει αξιοπιστία και διαφάνεια, ταχύτητα στην εξυπηρέτηση, μικρότερο κόστος, λιγότερο και πιο εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και κέρδος ως προς τον ιδιώτη από άποψη χρόνου, γιατί αντί να στέκεται σε μια ουρά για 5 ώρες θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δικές του υποθέσεις και εκκρεμότητες από την καρέκλα του σπιτιού του.

Επίσης, θα πρέπει να μειώσουμε στο 80% με 90% οποιαδήποτε εξοπλιστικά προγράμματα.

Να σταματήσουμε να αγοράζουμε αεροπλάνα που θάβονται με ανθρώπους στο Αιγαίο καθώς και υποβρύχια που γέρνουν.

Το θέμα της εθνικής κυριαρχίας και προστασίας των συνόρων μας που θα ανακύψει από τυχόν απειλές θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τώρα που λόγω της αύξησης της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη αναγκάστηκε να στείλει την ομάδα Frontex για τη διαφύλαξη των συνόρων μας και συνεπέστατα τη μείωση των λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι θα προστατέψει και την εθνική μας κυριαρχία, διότι δεν είναι μόνο δικά μας σύνορα, αλλά και ευρωπαϊκά.

Το πρόβλημά μας είναι και δικό τους!

Έχει δικαίωμα να προστατεύσει ένα κράτος-μέλος που βρίσκεται σε οικονομική κρίση από απειλές κατά της εθνικής του κυριαρχίας, της λαθρομετανάστευσης, αλλά και της οικονομικής του επιβίωσης, και όχι να υπογράφουμε μνημόνια, τα οποία έχουν σαν όρο ότι δεσμευόμαστε να αγοράζουμε άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας δεκάδων δις από τους δανειστές μας.

Τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν από αυτή την σπατάλη θα επενδυθούν σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία.

Αξίζουμε να βγάζουμε αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι θα φέρουν αλλαγή στο σάπιο αυτήν την στιγμή σύστημα και θα εξελίσσονται ανάλογα με τις συνθήκες των καιρών, αντί για την στασιμότητα και το τέλμα που έχουμε φτάσει τώρα.

Επίσης, θα αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα πράσινης ανάπτυξης διαθέτουμε αυτήν την στιγμή ως χώρα με μακροπρόθεσμο στόχο να σταματήσουμε να υπάρχει εξάρτηση από ξένα συμφέροντα (σε κάποιο βαθμό).

Ακόμα σταδιακά και πάντα με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον που βρήκαμε και πρέπει να αφήσουμε στα παιδιά μας θα ξεκινήσουμε την εξόρυξη οποιοδήποτε ορυκτού πλούτου διαθέτουμε.

Αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο από κρατικές εταιρείες εξόρυξης (πετρελαίου, φυσικού αερίου κ.τ.λ.) και δεν θα υπάρχει καμία ανάμειξη από εταιρείες ξένων συμφερόντων, οι οποίες κλέβουν στη κυριολεξία τον πλούτο και αποδίδουν τα ελάχιστα (βλ. αφρικανικές χώρες, χώρες της λατινικής Αμερικής, Μέση Ανατολή κ.τ.λ.).

Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε σήμερα ούτε αύριο.

Θα χρειαστεί να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους μας (για αυτό και τα πανεπιστήμια παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη από την κρίση), να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία.

Αυτό μπορεί να πάρει και 10 με 20 χρόνια.

Όσο χρειαστεί, αρκεί η κάρπωση του κέρδους να γίνει από εμάς και μόνο από εμάς.

Το 75% των καθαρών κερδών από αυτή την διαδικασία θα διατίθεται στην κοινωνία για την ευημερία και την ποιότητα ζωής των πολιτών (κατασκευή δρόμων, υποδομών, πάρκων, σχολείων, νοσοκομείων κτλ) και το υπόλοιπο 25% θα πηγαίνει για την αποπληρωμή του χρέους.

Θα πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων των δανείων που έχουμε μέχρι τώρα συνάψει.

Εξάλλου αυτοί έχουν το κίνδυνο να χάσουν τα λεφτά τους.

Επίσης, θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτικών μας.

Λένε ότι κάθε άνθρωπος παίρνει τη δημοκρατία που του αξίζει. ΛΑΘΟΣ. Εμείς δεν επιλέξαμε να είμαστε στη φτώχεια, στον εξευτελισμό και την ανέχεια, πόσο ακόμα οι επόμενες γενιές οι οποίες θα γεννηθούν και θα χρωστάνε. Δεν νομίζω να το αξίζουν!

Λένε ότι εμείς οι πολίτες διαφθείρουμε τους πολιτικούς. ΛΑΘΟΣ. Αυτοί διέφθειραν τον λαό δίνοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ή υποσχέσεις που έβαλαν όλους εμάς σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση.

Από πότε οι πολλοί διαφθείρουν τους λίγους;

Από πότε οι λίγοι ακούνε τις απόψεις των πολλών;

Τί ακούνε δηλαδή με έναν σταυρό δίπλα στο όνομά τους κάθε τέσσερα χρόνια;

Γιατί εμείς οι πολίτες μια χαρά ακούμε και τι λένε και τι κάνουνε και τι τρώνε και τι πίνουνε, αλλά και τι υπόσχονται.

Ας σταματήσει λοιπόν η κοροϊδία και η μετατόπιση ευθυνών στον απλό λαό.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλιώς θα τις αναλάβουμε εμείς για αυτούς!!!

Πιστεύω μέσα από όλο αυτό να ακουστούν οι φωνές μας.

Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε.

Η ιδέα περί συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς που βρίσκονται στην ίδια θλιβερή κατάσταση, μου φαίνεται πολύ καλή και περιμένω προσωπικά να ακούσω και να διαβάσω τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Πηγή: savepigs.eu

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.