Ο περίφημος «Χορός των Καλαμιών»

Χιλιάδες νεαρές, γυμνόστηθες παρθένες – καμιά τριανταριά χιλιάδες σύμφωνα με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς – με κοντές, πολύχρωμες φουστίτσες και καλάμια στα χέρια χορεύουν μπροστά στον μονάρχη της Σουαζιλάνδης Μσουάτι τον Γ΄ και τη Βασιλομήτορα.

Ο περίφημος «Χορός των Καλαμιών» είναι –υποτίθεται- ένα ετήσιο παραδοσιακό event στη διάρκεια του οποίου οι παρθένες Σουάζι, της φυλής Μπαντού, χορεύουν και τραγουδούν, αποθεώνοντας την γυναικεία τους φύση και αποτίοντας φόρο τιμής στην βασιλική οικογένεια. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ιδιότυπα γαμο-καλλιστεία : ο βασιλιάς Μσουάτι ο Γ’, ο απόλυτος μονάρχης της μικρής αυτής αφρικανικής χώρας που την κυβερνά με «σιδερένιο χέρι», φημίζεται για την «πληθωρική» του σεξουαλικότητα και την προτίμησή του στις νεαρές γυναίκες.

Έχει ήδη 12 νόμιμες συζύγους (πάνω-κάτω, γιατί κάθε τρείς και λίγο, όλο και κάποια το σκάει από το παλάτι, επικαλούμενη «αφόρητη σωματική και ψυχολογική βία») και κάθε χρόνο είναι ελεύθερος να επιλέξει ακόμα μία μεταξύ των νεαρών παρθένων που συμμετέχουν στη γιορτή. Αυτό, εξηγεί και την μεγάλη προσέλευση των κοριτσιών – καθεμιά ξέρει πως αν επιλεγεί για γυναίκα του βασιλιά έχει μια μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει από τη φτώχεια.

Οι γυναίκες του Μσουάτι Γ’, (του οποίου η περιουσία αποτιμάται σε 200 εκατομμύρια δολάρια) ζουν σε υπερπολυτελή ανάκτορα και απολαμβάνουν μια εξαιρετικά άνετη ζωή : ταξίδια σε Ευρώπη και Ανατολή, κοσμήματα και ρούχα από τους ακριβότερους οίκους μόδας, διακοπές χλιδής στο Las Vegas, μετακινήσεις με κότερα και ιδιωτικά τζετ.

Ο απόλυτος μονάρχης έχει κατακριθεί από την παγκόσμια κοινή γνώμη, λόγω του προκλητικά πολυδάπανου τρόπου ζωής του σε μια χώρα, όπου τα 2/3 του πληθυσμού ζει σε απόλυτη φτώχεια και η πλειονότητα μαστίζεται από ΑΙDS.

ΠΗΓΗ:http://www.pkool.gr/2012/09/parthenes-iparxoun-pou-pou/

Comments are closed.