Ο Λίντον Τζόνσον πίσω από τη δολοφονία Κένεντι

Τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον, που αργότερα πήρε τη θέση του Τζον Κένεντι ως πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρούσε η Τζάκι Κένεντι – Ωνάση ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του συζύγου της στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας.

Όπως προκύπτει από τις κασέτες με τη μυστική εξομολόγηση της Τζάκι Κένεντι στον ιστορικό Άρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, πίσω από τη δολοφονία τον Τζόνσον και «μια συμμορία Τεξανών επιχειρηματιών».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η ίδια είχε ζητήσει οι αποκαλύψεις της να δουν το φως της δημοσιότητας έπειτα από 50 χρόνια, καθώς φοβόταν ότι η οικογένειά της θα γινόταν στόχος αντεκδίκησης.
Παρόλο που το διάστημα αυτό δεν έχει παρέλθει (η Τζάκι πέθανε από καρκίνο πριν από 17 χρόνια, σε ηλικία 64 ετών), η κόρη της συμφώνησε να αποκαλυφθεί νωρίτερα το υλικό, για να αποτρέψει την προβολή μιας πολύκροτης σειράς για την οικογένεια Κένεντι, στην οποία πρωταγωνιστεί, ως Τζάκι, η Κέιτι Χολμς. Η σειρά παίχτηκε τελικά στο BBC και σε ένα καλωδιακό κανάλι στις ΗΠΑ.

Το βίντεο της συνέντευξης θα μεταδοθεί το ερχόμενο φθινόπωρο από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

No votes yet.
Please wait...

Comments are closed.