Ο άστεγος απόφοιτος του Harvard

Δεν θέλει να τον τραβούν φωτογραφίες. Μετά βίας λέει το όνομα του. Τον λένε Alfred Postell.

Ο Alfred είναι ένας άστεγος άντρας ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια. Είναι όμως απίστευτα μορφωμένος και κατάφερε να περάσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Harvard.

Όταν βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, με την κατηγορία ότι κοιμόταν έξω από ένα κτίριο, ο δικαστής Thomas Motley τον θυμήθηκε. Ήταν συμφοιτητής του από το Harvard. Είχαν αποφοιτήσει μαζί το 1979. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Motley από το να στείλει τον Alfred πίσω στο κελί του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του.

Με τις καλύτερες προδιαγραφές…

Ο Alfted γεννήθηκε το 1948. Ήταν το μοναχοπαίδι μιας ράφτρας κι ενός κατασκευαστή τεντών. Ήθελε περισσότερα από αυτά που είχαν οι φτωχοί γονείς του. Ήθελε μόρφωση και μια καριέρα. Έπιασε δουλειά σε μια φοροτεχνική εταιρία και κέρδιζε πολλά λεφτά. Κατάφερε να γίνει δεκτός στη Νομική Σχολή του Harvard. Ίσως η δυσκολότερη σχολή του κόσμου. Ήταν από τους καλύτερους φοιτητές του έτους του και η επιτυχία του τον οδήγησε μια πολύ όμορφη κι άνετη ζωή.

Τι πήγε στραβά;

Πάνω στο απόγειο της καριέρας του και τις επιτυχίας του, ήρθε στη ζωή του η σχιζοφρένεια. Νόμιζε συνέχεια πως τον καταδιώκουν, πως η αστυνομία ψάχνει να τον συλλάβει. Σύντομα έχασε τη δουλειά του. Και μαζί με αυτή τη ζωή του. Όταν η μητέρα του δεν μπορούσε άλλο να τον προσέχει, τον έβαλε σε Ίδρυμα.

Σήμερα περιφέρεται στους δρόμους. Μπαίνει παράνομα στον πολυτελή ουρανοξύστη στον οποίο κάποτε έμενε. Επισκέπτεται τα μέρη στα οποία σύχναζε πριν η αρρώστια του κοστίσει τα πάντα.

Αυτός είναι ο Alfred, ίσως είναι ο πιο μορφωμένος άστεγος της Washington. Η ιστορία του μαρτυρά αυτό που φαντάζονται κάποιοι. Πως ο άστεγος που προσπερνάμε στο δρόμο… που σιχαινόμαστε να πλησιάσουμε, ίσως είναι πιο μορφωμένος από εμάς, Θύμα των συγκυριών και της μοίρας.

ΠΗΓΗ

Comments are closed.