Γιατί η γυναίκα προσποιείται οργασμό;

Έρευνες έχουν αποδείξει πως πολλές γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Γιατί όμως το κάνουν; Οι αιτίες είναι πολλές και διαφορετικές και Βρετανοί επιστήμονες τους εξέτασαν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire και στο Πανεπιστήμιο του Leeds στην Μ. Βρετανία εξέτασαν τις περιπτώσεις 71 γυναικών ηλικίας από 18 έως 48 ετών. Στόχος τους ήταν να μελετήσουν κατά πόσο και γιατί οι γυναίκες αυτές προσποιούνται τον οργασμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως 8 στις 10 γυναίκες, δηλαδή το 80%, παραδέχονται πως προσποιούνται τον οργασμό όταν κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους. Οι περισσότερες μάλιστα με … φωνητικές εκφράσεις.

Για ποιους λόγους όμως το κάνουν; Υπάρχουν δυο κύριες αιτίες:

– Θέλουν να τονώσουν το ηθικό του συντρόφου τους
Ο άντρας αισθάνεται μειωμένος όταν δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη γυναίκα του στο κρεβάτι. Έτσι οι γυναίκες πολλές φορές προσποιούνται πως φτάνουν στην κορύφωση για να μην τον κάνουν να αισθανθεί άσχημα και μειονεκτικά.

– Θέλουν να τελειώσουν το σεξ πιο γρήγορα
Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν πως πολλές φορές προσποιούνται επειδή το σεξ έχει τραβήξει πολύ και θέλουν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν σήμα στον σύντροφο τους πως μπορεί να σταματήσει.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι πως οι ήχοι και οι κινήσεις των γυναικών δεν είναι πάντα επειδή ο οργασμός είναι πολύ έντονος. Πολλές παραδέχτηκαν πως σπάνια φωνάζουν με τον ίδιο τρόπο όταν όντως φτάνουν σε οργασμό.

ΠΗΓΗ

Comments are closed.